Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται η καταστροφή της Ελλάδος – Ανεργία στο 30% και μηδενική ανάπτυξη για το 2014

Αποκαρδιωτικός είναι τόσο ο απολογισμός από την ΕΛΣΤΑΤ για τα ελληνικά νοικοκυριά και πόσο συρρικνώθηκε το εισόδημα μας αλλά και του Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την ανεργία αλλά και την ανάπτυξη.

Περαιτέρω απώλειες 3,1 δισ. ευρώ είχαν το β΄ τρίμηνο εφέτος, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, από το διαθέσιμο εισόδημά τους τα νοικοκυριά.

Η νέα μείωση του εισοδήματος (από 33,2 δισ. ευρώ σε 30,1 δισ. ευρώ ή κατά 9,3%), οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 13,9% των αποδοχών των εργαζομένων και στη μείωση κατά 12,4% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά.

Ως αποτέλεσμα των νέων απωλειών που υπέστησαν τα νοικοκυριά στο εισόδημά τους, η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 7,6%, από 35,4 δισ. ευρώ σε 32,7 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, αύξηση της ανεργίας κοντά στο 30% και μηδενική ανάπτυξη, προβλέπει για το 2014 το ΚΕΠΕ, που σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του «Οικονομικές Εξελίξεις», η ύφεση το 2013 θα διαμορφωθεί στο 3,55%, ενώ το 2014 η ανάπτυξη εκτιμάται πως θα είναι μηδενική.

Για την ανεργία εκτιμά πως από το 27,6% εφέτος, αναμένεται να αυξηθεί στο 29,3% το 2014. Για τον πληθωρισμό αναμένει να είναι αρνητικός κατά 0,28% εφέτος και κατά 0,31% του χρόνου, ενώ για το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εκτιμά πως από 0,91% του ΑΕΠ φέτος θα διαμορφωθεί σε 3,42% του ΑΕΠ το 2014.

Η μνημονιακή κυβέρνηση το μόνο που φέρνει είναι δυστυχία και εξαθλίωση. Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, ενώ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν να υπακούν πιστά στις επιταγές της τρόικα και να απομυζούν από τα πενιχρά έσοδα του Έλληνα πολίτη. Το σχέδιο για ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας έχει τεθεί σε εφαρμογή και απώτερο σκοπό έχει την παράδοση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και του φυσικού πλούτου της Ελλάδος. Πρέπει πάση θυσία να αποτινάξουμε τον ξένο ζυγό για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunechizetai-h-katastrofh-ths-ellados-anergia-sto-30-kai-mhdenikh-anaptujh#ixzz2iZTqHZy9

Exit mobile version