Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εθνικό ολίσθημα: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος απέδωσε τιμές στον σφαγέα Κεμάλ

Το γεγονός πως οι σύγχρονοι ιεράρχες δεν ανταποκρίνονται στον εθνικό τους ρόλο, σε αντίθεση με τον Μακαριστό Χριστόδουλο, επιβεβαίωσε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που προσκύνησε το «Μουσείο Κεμάλ» στην Θεσσαλονίκη. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αν και συμβολίζει τον Ορθόδοξο Ελληνισμό των αλύτρωτων πατρίδων, προχώρησε σε ένα άνευ προηγουμένου εθνικό ολίσθημα.

Όχι μόνο επισκέφθηκε το ανακαινισμένο σπίτι του σφαγέα Κεμάλ, αλλά έγραψε και στο βιβλίο αφιερώσεων: “Νιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του να φέρει ειρήνη στη χώρα και σε όλη την οικουμένη“.

Από σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως δεν θα κάνουμε περισσότερα σχόλια πέρα από το να θυμίσουμε πως ο κ. Βαρθολομαίος ήταν αξιωματικός του τουρκικού στρατού και φαίνεται να έχει ασθενή μνήμη, καθώς έχει ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους, Έλληνες της Μικράς Ασίας, της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης που βιάστηκαν, σφαγιάστηκαν και μαρτύρησαν από τις ορδές του Κεμάλ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ethniko-olisthhma-o-patriarchhs-bartholomaios-apedwse-times-ston-sfagea-kem#ixzz2iuop5lz4

Exit mobile version