Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε συνέδριο καπιταλιστών ο Δραγασάκης

Διεθνές συνέδριο καπιταλιστών πρόκειται να διεξαχθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, με θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη και διοργανωτή το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης. Προσκεκλημένη είναι η αφρόκρεμα του διεθνούς καπιταλισμού με έμφαση στον «σοσιαλδημοκρατικό» κλάδο αυτού, δηλαδή στους διεθνείς πασόκους.

Ενδεικτικό του κλίματος που πρόκειται να αναδυθεί από το εν λόγω συνέδριο είναι το γεγονός ότι ένας από τους κύριους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Yves Mersch, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και της Γενικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο συγκεκριμένος δήλωνε προ μηνών, σχετικά με το θέμα διαγραφής χρέους για την Ελλάδα, ότι «κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα που έχουμε για την Ελλάδα», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει περάσει και κάποια χρόνια από το ΔΝΤ, στις εποχές όπου το ΔΝΤ διενεργούσε πολύ σκληρότερη πολιτική από ότι σήμερα.

Θα ανέμενε κανείς ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο θα κληθεί να μιλήσει κάποιο μεγαλοστέλεχος της συγκυβέρνησης του μνημονίου, που σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση του τόπου. Ο Σαμαράς ή ο Στουρνάρας ή έστω κάποιος υφυπουργός θα ήταν μία λογική επιλογή. Όμως από ότι διαβάζουμε την  λίστα των ομιλητών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τουλάχιστον ακόμη, αφού ομιλητής εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων του ελλαδικού κοινοβουλίου, θα είναι ο Δραγασάκης!

Να που ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τα αγκαλιάσματα Μεϊμαράκη – Δραγασάκη και τις ομιλίες Τσίπρα στο London School of Economics, παίρνει περαιτέρω προαγωγές στο διεθνές καπιταλιστικό jet set, ώστε να λαμβάνει προσκλήσεις εκεί που ούτε η κυβέρνηση δεν παίρνει. Εκτός και αν τώρα που ο Σαμαράς παριστάνει ότι λέει όχι στα μέτρα, κρίθηκε ότι πρέπει να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ένας συριζαίος σε αυτό το διεθνές συνέδριο. Τίποτε δεν αποκλείεται, όμως η παρουσία αυτή του Δραγασάκη σε ένα τέτοιο συνέδριο οφείλει να λειτουργήσει ως «συναγερμός» σε όσους αφελείς νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πράξει το οτιδήποτε εναντίον της τρόικας και του μνημονίου.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/se-sunedrio-kapitalistwn-o-dragasakhs#ixzz2j9UeaCk9

Exit mobile version