Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Κεφαλλονιά – Ιθάκη, Πάτρα, Ξάνθη, Αθήνα

Για μια ακόμη φορά τα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών ήταν κατάμεστα από κόσμο,όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την προβολή από την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συμπαράστασης για τους άδικα κρατούμενους συναγωνιστές, από το ένοχο πολιτικό κατεστημένο. Μια συγκέντρωση όπου τα Μ.Μ.Ε. της διαπλοκής επιμελώς απέκρυψαν, για να μην δείξουν την πίστη και την αγωνιστικότητα που διακατέχει όχι μόνο τα στελέχη και τα μέλη του κινήματος, αλλά και τους φίλους και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

ΑΘΗΝΑ:
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Τ.Ο. Ξάνθης: Ομιλία με θέμα το ιστορικό ΟΧΙ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκτακτη επετειακή συγκέντρωσή μας, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου το απόγευμα στα γραφεία της Τοπικής μας, με μια ιστορική αναδρομή στα όσα διαδραματίστηκαν την μεγάλη αυτή ημέρα πριν 73 έτη, από τον Γραμματέα μας συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο. Ο συναγωνιστής με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή εξιστόρησε το χρονικό του ηρωικού ”ΟΧΙ”.

Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αθήνα, Γκράτσι θα συναντηθεί με τον Μεταξά, για να του επιδώσει στο σπίτι του στην Κηφισιά τελεσίγραφο, με το οποίο ο Μουσολίνι απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδίσει το στρατό του να καταλάβει ορισμένες στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας. Η κυβέρνηση των Αθηνών είχε διορία τρεις ώρες για να δώσει την απάντησή της. Ωστόσο, αυτή ήταν αυτονόητη για τον Ι. Μεταξά: «Donc, Monsieur c’est la guerre» («Λοιπόν, Κύριέ μου έχουμε πόλεμο!»). Με αυτές τις φράσεις στα Γαλλικά ειπώθηκε το ΟΧΙ από τον Μεταξά, που απηχούσε τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Το ΟΧΙ γίνεται δεκτό με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ’ όλο τον ελληνικό λαό, που ξυπνά στις 6 το πρωί από τους συριγμούς των σειρήνων και ξεχύνεται στους δρόμους, κρατώντας τη γαλανόλευκη. Οι στρατεύσιμοι ετοιμάζονταν για το μέτωπο «με το χαμόγελο στα χείλη» και το ραδιόφωνο μετέδιδε διαρκώς το περίφημο πρώτο ανακοινωθέν του Γενικού Στρατηγείου: «Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλουν από της 5:30 πρωινής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους».

Ο Μεταξάς με τη φράση «ο Θεός σώζει την Ελλάδα» έβαλε πρώτος την υπογραφή του στα διατάγματα. Έξω ξημέρωνε η 28η Οκτωβρίου. Ο πόλεμος είχε ήδη αρχίσει, οι Ιταλοί επετέθησαν εναντίον της Πατρίδος μας. Όλος ο κόσμος περίμενε ότι η μικρή Ελλάς θα υπέκυπτε εύκολα στις επιθέσεις των Ιταλών. Και όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη! Σε λίγες μόνο μέρες ο μικρός ελληνικός στρατός αρχικώς θα σταματούσε την ιταλική επίθεση και στην συνέχεια θα έτρεπε σε φυγή τον ιταλικό στρατό. Το υπερήφανο ελληνικό ΟΧΙ δονούσε την ανθρωπότητα!

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 – 3ος όροφος
Τετάρτη & Σάββατο 16.00 – 19.00
Τηλ. 6984 784013

Ομιλία στην Τ.Ο. Πατρών

Στα γραφεία της Τ.Ο. Πατρών, έγινε συγκέντρωση οπαδών του κινήματός μας. Μίλησε ο συναγωνιστής Ανδρέας Νικολακόπουλος όπου υπενθύμισε τα γεγονότα που προηγήθηκαν το έπος του 1940. Αναφέρθηκε στον Εθνικό κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, για την σταδιοδρομία του, για το έργο του και για τη στιγμή που το πεπρωμένο των Ελλήνων επέβαλε το «ΟΧΙ» στον ολοκληρωτισμό.

Πράξεις ανείπωτου ηρωισμού και ανδρείας με τις οποίες οι ένδοξοι πρόγονοί μας δίνουν το φωτεινό παράδειγμα σε μας τους νεώτερους.

Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί τις προσταγές των ηρώων. Μένει πιστή στα ιδανικά της Πατρίδας, της ορθόδοξης πίστης, της φυλής του εθνικισμού των Ελλήνων.

Αναφέρθηκε στους φυλακισμένους συναγωνιστές μας και στην αστείρευτη δύναμη ψυχής του αρχηγού μας.

Η συγκέντρωση, όπως πάντα, έκλεισε με όλους του φίλους και συναγωνιστές, να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΠΑΤΡΑ:
Γούναρη 54
Τετάρτη και Κυριακή 20:00 – 22:00

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Κεφαλλονιάς – Ιθάκης

 

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του πυρήνα μας η εκδήλωση – ομιλία για το Έπος του ’40, με ομιλητή τον συναγωνιστή Νιφοράτο Γεράσιμο.

Οι Χρυσαυγίτες, ως η νέα γενιά  των Ελλήνων Εθνικιστών, αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη να αγωνιστούμε, για άλλη μια φορά στην Ιστορία, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, ακολουθώντας το παράδειγμα των ηρώων προγόνων μας, το παράδειγμα του Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά. Ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα πίστης και συμπαράστασης στον Αρχηγό μας και στους συναγωνιστές μας, τους σύγχρονους εθνομάρτυρες που διώκονται από το εθνοπροδοτικό καθεστώς. Μαζί εναντίον όλων.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ:
Δρακοπούλου 12 (Πλατεία Καμπάνας – Αργοστόλι)
Τετάρτη 20.00 – 21.00 και Σάββατο 12.00 – 13.00
Τηλ: 2671102349 & 6945134452

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-kefallonia-ithakh-patra-janthh#ixzz2jIYYdZ5o

Exit mobile version