Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Έλληνας μαθητής που δεν έγινε πρώτο θέμα από τα ΜΜΕ

Λίγες μέρες μετά την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα εφημερίδων για τους μαθητές που παρέλασαν και σήκωσαν την Ελληνική Σημαία. Μεγάλο αφιέρωμα διακρίνουμε και στα «Νέα» όπου ένας νιγηριανός μαθητής ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση και εκπροσώπησε το 20ο Δημοτικό στον Άγιο Παντελεήμονα. Το θέμα πήρε αρκετά μεγάλη έκταση, καθώς, όπως τον αποκαλούν τα «Νέα» έγινε το πρόσωπο των ημερών ως ο «μαύρος σημαιοφόρος». Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στο κέντρο. Εκεί, όπου οι λαθρομετανάστες πληθαίνουν συνεχώς και που η εγκληματικότητα χτυπάει καθημερινά κόκκινο. Διαβάζοντας στη συνέχεια το άρθρο, εντύπωση προκαλούν και οι δηλώσεις ενός διδάσκοντος του εν λόγω σχολείου που σχολιάζοντας το γεγονός ότι το 80% των μαθητών είναι αλλοδαποί, αναφέρει: «Θέλουμε να νιώσουν ότι λαμβάνουν την ελληνική παιδεία. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να γίνουν Έλληνες. Μπορεί να μην μάθουν άριστα τη γλώσσα, αλλά τουλάχιστον επιδιώκουμε να μπορούν να συνεννοηθούν».

Από την άλλη πλευρά, και ψάχνοντας περαιτέρω αναγνώσματα σχετικά με την σχολική παρέλαση στο διαδίκτυο, βρέθηκε κάπου ξεχασμένο ένα αφιέρωμα για έναν τυφλό Έλληνα μαθητή που έγινε σημαιοφόρος. Ο Νίκος Γκαγκούλης, μαθητής της Γ’ Λυκείου στο σχολείο της Πέτρας στη Μυτιλήνη αναδείχθηκε πρώτος σε βαθμολογία ανάμεσα σε 30 συμμαθητές του και κέρδισε επάξια τη σημαία στου σχολείου του. Οι δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου ήταν πραγματικά συγκινητικές: «Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, για ένα μαθητή που ο κάθε διευθυντής θέλει στο σχολείο του, ο κάθε καθηγητής θέλει να έχει στην τάξη του. Αυτό που έχει σημασία και αναδεικνύει και το σημαιοφόρο, είναι πως ο Νίκος κατάφερε να τα πάει καλύτερα απ’ όλους τους συμμαθητές του παρ’ ότι δεν είχε καμμία ειδική αντιμετώπιση». Σε αυτές τις δηλώσεις, ήρθαν να προστεθούν και αυτές του 18χρονου Νίκου, ο οποίος λόγω κληρονομικής πάθησης έχασε εντελώς την όρασή του όταν ακόμη φοιτούσε στη Β’ Δημοτικού. Τόνισε, λοιπόν, ότι είναι ιδιαίτερα περήφανος που κράτησε τη σημαία επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη σχολική του ζωή ή σε ό, τι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον του για τα μαθήματα.

Δυστυχώς, για την ελληνική δημοσιογραφία αυτή ήταν και η μοναδική αναφορά που διάβασα για τον προαναφερθέντα μαθητή. Κανένα μεγάλο κανάλι ή εφημερίδα δεν νοιάστηκε για την προσπάθεια αλλά και για την επιτυχία του συγκεκριμένου μαθητή που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατάφερε να αριστεύσει. Καμία φυλλάδα δεν αφιέρωσε ούτε μία γραμμή για τον Έλληνα που σήκωσε ψηλά τη σημαία και που νιώθει περήφανος γιατί είναι Έλληνας. Φυσικά, δεν θα είναι το μοναδικό περιστατικό στα σχολεία σε όλη την επικράτεια. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα Ελληνόπουλα που θα σήκωσαν με δέος την Ελληνική Σημαία, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να γράψει κάτι σχετικό. Έτσι, λοιπόν, λειτουργεί και το σύστημα στις μέρες μας. Αυτός είναι και ο υπέρτατος ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Η μονομέρεια των αναφορών και η επισκίαση ενός έργου που πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού και προβολής.

Αντίθετα, ας αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς, πόσα χρόνια τα κανάλια ωρύονται για τους αλλοδαπούς σημαιοφόρους; Είναι σαν να μας παρουσιάζουν με σκοπό να μας πείσουν φυσικά, ότι οι Έλληνες μαθητές έπαψαν πλέον να αριστεύουν. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι άδικο; Δεν είναι ρατσιστικό; Πως μπορεί ένας εκπαιδευτικός να ξεχωρίζει τους μαθητές του; Άλλους να προβάλλει περισσότερο και άλλους, επειδή δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του συστήματος, να τους επισκιάζει; Αυτή ακριβώς είναι η Ελλάδα του σήμερα και του Σαμαρά. Η Ελλάδα των διακρίσεων και των αδικιών. Η Ελλάδα που, επί της ουσίας, «τρώει» τα παιδιά της. Που προσπαθεί να υποβαθμίσει μυαλά, χαρακτήρες, Ιδέες, την Αγάπη για την Πατρίδα και που εγκλωβισμένα άτομα αναγκάζονται να μεταναστεύουν από την Χώρα μας και τελικά να διαπρέψουν στο Εξωτερικό. Απλά, οι Έλληνες νιώθουν παρείσακτοι εδώ.

Βέβαια, οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες, οι μόνοι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φυλακίσουν κάθε Αξιοπρέπεια, Ηθική και Αγώνα που εναντιώνεται στα βρώμικα σχέδιά τους για ολοκληρωτική κατάρρευση της Ελληνικής Κοινωνίας. Έτσι ακριβώς, έπραξαν και με τις άδικες προφυλακίσεις των Συναγωνιστών και Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Με λίγα λόγια, όποιος νοιάζεται και μάχεται για την Πατρίδα του, φέρνει εμπόδιο στις εντολές των ξένων τοκογλύφων που λυμαίνονται την Ελλάδα.

Μαριλένα Κατσινοπούλου      

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-ellhnas-mathhths-pou-den-egine-prwto-thema-apo-ta-mme#ixzz2jNRONUK7

Exit mobile version