Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ευημερία που μετρά το ανθρώπινο κόστος της κρίσης, στην Ελλάδα το μέσο νοικοκυριό φαίνεται πως επηρεάστηκε δραματικά.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η Ελλάδα κατέγραψε μεταξύ του 2007 και του 2011 μία σωρευτική μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 23%, που ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών του Οργανισμού. Μεταξύ του 2007 και του 2010, η ανισότητα στο εισόδημα της αγοράς (πριν από φόρους και μεταβιβάσεις) αυξήθηκε κατά 2%, πάνω από το μέσο όρο του Οργανισμού που ήταν 1,2%.
Η μεγαλύτερη επίπτωση της κρίσης, αναφέρει η έκθεση, στην ευημερία των πολιτών προέκυψε από τη μείωση της απασχόλησης και την επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, αφού τα στοιχεία έδειξαν πως το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε κατά 10% από το 2007 έως το 2012, ενώ το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Μάλιστα η κακή κατάσταση όσον αφορά την απασχόληση είχε μεγάλη επίπτωση στην ικανοποίηση των Ελλήνων από τη ζωή τους. Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους μειώθηκε από 59% το 2007 σε 34% το 2011, το χαμηλότερο ποσοστό στον ΟΟΣΑ. Κατά τη διάρκεια της κρίσης μειώθηκε επίσης η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς και τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία.
Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την κυβέρνηση μειώθηκε από το 38% στο 13% μεταξύ 2007 και 2012. Το 31% των Ελλήνων ανέφερε ότι απασχολείται σε ένα κακό εργασιακό περιβάλλον, ποσοστό που είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.
Άλλη μία έρευνα που χειροπιαστά αποδεικνύει την άθλια κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη και ο Έλληνας πολίτης αδυνατεί να βγάλει ακόμα και τα προς το ζην. Οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν να επιβάλλουν επαχθείς φόρους και να εξαθλιώνουν περαιτέρω τον Έλληνα. Η χώρα χρειάζεται Εθνική ηγεσία και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής με δυνατότητα παραγωγικής εργασίας για τον Έλληνα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anergia-kai-ftwcheia-ejathliwnoun-ton-ellhna-polith#ixzz2jrMdT6Dt