Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελικά κανείς δεν φταίει για την «απελευθέρωση» Μαζιώτη από το καθεστώς;

Τελικά κανείς δεν φταίει για την «απελευθέρωση» Μαζιώτη από το καθεστώς;

Η γελοιότητα θα έπρεπε να έχει όρια, αλλά δυστυχώς με κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά και υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ τον Δένδια, αυτό δεν ισχύει. Η γελοιότητα της συγκυβέρνησης του μνημονίου και ιδιαιτέρως του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ έχει φτάσει σε σημείο να καθίσταται επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια και τους Έλληνες πολίτες συνολικά. Ο υπουργός έχει αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει η εγκληματικότητα, ούτε οι δολοφόνοι που κυκλοφορούν ελεύθεροιΤο μόνο που αποδεδειγμένα τον απασχολεί είναι η Χρυσή Αυγή και τα ψηφαλάκια που φεύγουν από την ΝΔ σωρηδόν.

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες την τραγελαφική αντίδραση του υπουργού και τις έρευνες που διενεργήθηκαν από το Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν «θύλακοι» της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να τους «λιώσει» ο Δένδιας, υπακούοντας τις εξ Αμερικής προσταγές του πρωθυπουργού. Πέραν τουφιάσκου που βίωσε ο πρωθυπουργός και ο Δένδιας από το πόρισμα της έρευνας, είδαμε εκείνες τις ημέρες εξοντωτικές ποινές σε αστυνομικούς για το παραμικρό. Δεν θα πούμε αν αυτό ήταν θεμιτό ή αθέμιτο, παρά μόνο θα πούμε ότι ο κανονισμός πρέπει να εφαρμόζεται ανεξαιρέτως, σε όλους τους αστυνομικούς, όπως αντίστοιχα ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους τους Έλληνες.

Έχουμε ξαναμιλήσει για την υπόθεση του Μαζιώτη. Ο εν λόγω καταδικασμένος τρομοκράτης ήταν υποχρεωμένος βάσει νόμου να δίνει μηνιαίως το παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Μία μέρα απλώς δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο «ραντεβού», ενώ έκτοτε οι αστυνομικοί τον βλέπουν μόνο μέσω των κειμένων που αυτός αναρτά στο indymedia. Ενδιαμέσως έχει καταστεί ύποπτος και για άλλες εγκληματικές ενέργειες που του αποδίδονται. Γι’ αυτή την «απελευθέρωση» Μαζιώτη από το καθεστώς προφανώς και ευθύνονται κάποιοι, είτε αυτοί είναι αστυνομικοί είτε δικαστικοί λειτουργοί.

Εν τέλει βγήκε η απόφαση για την ΕΔΕ που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, απαλλάσσοντας ουσιαστικά τους κατηγορούμενους αστυνομικούς, επιβάλλοντας 100 ευρώ πρόστιμο για την όλη υπόθεση. Αντίστοιχη έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικών λειτουργών στην όλη υπόθεση δεν έχει καν ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Εξαρχείων είχε δηλώσει σχετικώς με την υπόθεση ότι: «Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονταν στην υπηρεσία μας με καθυστέρηση μιας ή περισσότερων ημερών. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα προσωπικώς με το Τμήμα Τριμελούς Κακουργημάτων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. (…) Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι έπρεπε να δεχθούμε τον εμφανιζόμενο κατηγορούμενο έστω και αν αυτός προσήλθε με καθυστέρηση και να συντάξουμε τη σχετική έκθεση εμφανίσεως».

Σε σημερινό δημοσίευμα του Τύπου αποδίδεται στον ίδιο αξιωματικό η ακόλουθη δήλωση: «για την περίπτωση Μαζιώτη – Ρούπα την 29η Ιουνίου 2012 που έγινε έλεγχος των φακέλων από τον γραμματέα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν την 20ή Ιουνίου 2012 ούτε κάποια από τις επόμενες ημέρες. Αυτό αναφέρθηκε σε έναν αρχιφύλακα και στον διοικητή του Τμήματος. Πλην όμως επειδή ήταν μεσημέρι και είχε παρέλθει το ωράριο λειτουργίας της Εισαγγελίας δεν ενημερώθηκε άμεσα αυτή για τις περαιτέρω ενέργειές της. Τις επόμενες δύο ημέρες που ήταν Σαββατοκύριακο η Εισαγγελία επίσης ήταν κλειστή, ενώ οι υπόχρεοι έπρεπε να εμφανισθούν εκ νέου την 1η Ιουλίου 2012. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να αναμένουμε την εμφάνισή τους την πρώτη του μηνός και ετέθη “επισημαντική” διαταγή στους φακέλους προκειμένου να γνωρίζουν οι αξιωματικοί υπηρεσίας».

Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών από την εισαγγελία, εφόσον η αντίστοιχη έρευνα της Αστυνομίας διερευνήθηκε και δεν έδειξε τίποτα. Η μη τέλεση της έρευνας ή η μη απόδοση ευθυνών σε αυτήν θα συνιστά ένα σκάνδαλο, αφού θα έχουμε μία απόδραση ενός εγκληματία, για την οποία δεν θα ευθύνεται κανείς. Το σκάνδαλο αυτό θα έρθει να προστεθεί σε μία λίστα σκανδάλων που βαραίνουν τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ, ο οποίος παρά τις συνεχόμενες αποτυχίες που τον βαραίνουν αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί.

Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει τον Ιούνιο ώστε να καταλάβει ο καθείς ποιος είναι ο σκοπό του Δένδια:

Στόχος κράτους και παρακράτους η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ομάδα Μαζιώτη έχει προτεραιότητα να χτυπήσει στόχο σχετιζόμενο με την Χρυσή Αυγή (υψηλόβαθμο στέλεχος ή ένα από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος). Υπάρχουν ακόμα και συνομιλίες των τρομοκρατών που έχουν υποκλαπεί και αναφέρονται στο ζήτημα, αλλά και καταθέσεις πολιτών που αναγνώρισαν τρομοκράτες κινούμενους πέριξ των γραφείων μας.

Παρ’ όλα αυτά οι επικεφαλής του “Επαναστατικού Αγώνα” παραμένουν ασύλληπτοι και κινούνται ελεύθερα εντός Αθηνών. Η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αδύνατο να ανακοπεί με πολιτικά μέσα, παρά την αισχρή συστημική προπαγάνδα. Είναι πολύ πιθανό η απόλυτη ανοχή του κράτους προς τους τρομοκράτες να σχετίζεται με το γεγονός αυτό: τους άφησαν ελεύθερους και δεν τους καταδιώκουν με συμβόλαιο να χτυπήσουν την Χρυσή Αυγή. Οι επίορκοι του ΠΡΟ-ΠΟ και της κυβέρνησης είναι απόλυτα υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί. Αν το παρακράτος αγγίξει οποιονδήποτε σχετίζεται με το Εθνικιστικό Κίνημα τότε πραγματικά ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και οι συνέπειες για όλους θα είναι ανυπολόγιστες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/telika-kaneis-den-ftaiei-gia-thn-apeleutherwsh-maziwth-apo-to-kathestws#ixzz2jriZkXnJ

Exit mobile version