Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποσπασμένη στο γραφείο του Αρβανιτόπουλου η γυναίκα που πιάστηκε με την μίζα στο χέρι

Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ήταν αποσπασμένη η υπάλληλος του Οίκου Ναύτου που φέρεται να… καταλήστευσε το συγκεκριμένο Ταμείο, οργανώνοντας την κομπίνα του ενός εκατ. ευρώ που έγινε γνωστή την Παρασκευή όταν και συνελήφθησαν τα έξι μέλη του κυκλώματος.Η φερόμενη ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος είχε αποσπαστεί στο γραφείο του υπουργού από το Μάρτιο του 2012 όταν ακόμη ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας… στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η εν λόγω υπάλληλος συνελήφθη επ´ αυτοφώρω την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από συντονισμένη ενέργεια της ΕΛΑΣ, την ώρα που μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ από κλινικάρχη.

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρή και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης της κλινικής ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου κατήγγειλε ότι τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά.

Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία. Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς επίσης ο σύζυγός της και ένα ακόμα άτομο.

Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή εισαγγελέα καταγραφές συνομιλιών.

«Θα πάω περιοδεία με τον Άρβι (σ.σ. τον υπουργό Παιδείας Κ. Αβρανιτόπουλο)» έλεγε υπάλληλος του υπ. Παιδείας

Νέοι «καυτοί» διάλογοι για την υπόθεση χρηματισμού στον Οίκου Ναύτου έρχονται στο φως και ενώ οι κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, τη στιγμή που παραλάμβαναν μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη κλινικής, αρχίζουν από την Τετάρτη να περνούν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα ακόμη πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη. Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες είναι σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία.

Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει, εκ νέου μείζον θέμα για την αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας υπάλληλο, η οποία αρέσκονται να αποκαλεί τον υπουργό «Άρβι». Χαρακτηριστικός είναι οι διάλογος, που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ , το οποίο είχε ή ίδια (Τζ) με τον ιδιοκτήτη της κλινικής (Θ), ο οποίος και την κατήγγειλε:

Οι διάλογοι είναι απο το site: http://www.protothema.gr/greece/article/325746/neoi-kautoi-dialogoi-stin-upothesi-hrimatismou-ston-oiko-nautou/

Θ. Ναι ρε κοπέλα μου αύριο, αν προλάβω αύριο με την τράπεζα, αν δεν προλάβω μεθαύριο.
ΤΖ.Ιιι, κανόνισε γιατί την Παρασκευή θα λείπω με τον ΑΡΒΙ.
Θ. Με ποιον θα λείπεις;
ΤΖ. Με τον ΑΡΒΙ, Σαββατοκύριακο θα πάω περιοδεία.
Θ. Ποιος είναι αυτός με ποιόν θα πας περιοδεία; ΤΖ. Με τον Αρβανιτόπουλο εκεί που είμαι.
Θ. Στ αρχ…. μας με ποιον πας. Άμα είναι πιο σοβαρή δουλειά αυτή, να πας με τον Αρβανιτόπουλο περιοδεία.
ΤΖ. Όχι ρε , άντε κανόνισε.
Θ. Άντε.
ΤΖ. Άντε κανόνισε μπούφο, περιμένω από το πρωί, άντε γεια.

Άλλος διάλογος μεταξύ της υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας και του ιδιοκτήτη της κλινικής έχει ως εξής:

ΤΖ. Δηλαδή για σήμερα το αποκλείουμε;
Θ. Ρε συ το αποκλείουμε γιατί δεν έχω βρει τις πενήντα χιλιάδες.
ΤΖ. Και;
Θ. Πρέπει να τα βρω όλα τι και; Πρέπει να πάω σε δέκα τράπεζες.
ΤΖ. Πάρε με μέχρι τις 11 να μου πεις.
Θ. Ωραία, αν δεν γίνει σήμερα , αύριο δέκα η ώρα στο γραφείο μου.
ΤΖ. Έγινε αγορίνα.
Θ. Επειδή είναι λεφτά στη μέση θέλω να είναι και ο Στ., μη γίνει καμία μ….
ΤΖ. Μαζί μου θα είναι ρε.
Θ. Γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη με τα λεφτά. Θέλω να είναι όλα τυπικά. Αν προλάβω σήμερα μ…, σήμερα. Ειδάλλως αύριο, έτσι; Δεν θα γίνω λάστιχο.
ΤΖ. Πάρε με, εντάξει.

H συγκεκριμένη κυρία με την πλούσια πολιτική δράση της, είναι ένας από εκείνους τους πολιτικούς της ΝΔ που ήθελαν να μας σώσουν!

Άλλοτε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά:

Πάντοτε διορισμένη σε καίρια θέση:

Και φυσικά αποσπασμένη κοντά σε “δικούς της ανθρώπους”, για να μπορεί να έχει και μια βαρύτητα κάθε δραστηριότητα…

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apospasmenh-sto-grafeio-tou-arbanitopoulo-h-gunaika-pou-piasthke-me-thn-miz#ixzz2jtMUE8s3

Exit mobile version