Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαμαρικό Antinews: Έωλες οι κατηγορίες εναντίον της Χρυσής Αυγής, πλήρης η ήττα της ΝΔ

Σαμαρικό Antinews: Έωλες οι κατηγορίες εναντίον της Χρυσής Αυγής, πλήρης η ήττα της ΝΔ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο φιλοξενεί η ιστοσελίδα που λειτουργεί ως ανεπίσημο γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για το περιβόητο “antinews”, το οποίο μάλλον πήρε το όνομα του στα πλαίσια του “indymedia”. Στην εν λόγω ιστοσελίδα γίνεται συστηματική κυβερνητική προπαγάνδα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κυβερνητικά στελέχη έχουν αρθρογραφήσει στην εν λόγω σελίδα, η οποία σημειωτέον διαφημίζεται κιόλας από εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, όπως ο «Ελεύθερος Τύπος»Ας παραθέσουμε τα επίμαχα αποσπάσματα από το εν λόγω άρθρο, πριν τον οποιοδήποτε σχολιασμό:

«Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν μονόδρομο ολικής σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή. Έκανε πλήρη, έως και ακραία, χρήση του νομικού οπλοστασίου που είχε στην διάθεσή της για να τα βάλει με την Χ.Α. Παράλληλα, εξαπέλυσε πλήρη επικοινωνιακή επίθεση εναντίον του κόμματος αυτού, με σκοπό να την τοποθετήσει στην θέση του απόλυτου θύτη, μετά την δολοφονία Φύσσα.

Έχοντας εγκλωβιστεί η κυβέρνηση σε μια (απόλυτη, πλέον) ανάγκη να κερδίσει το παιχνίδι με την Χ.Α., το χειρότερο που θα μπορούσε να της συμβεί, θα ήταν μια μετατόπιση της Χ.Α. από την θέση του θύτη, στην θέση του θύματος. Αυτό ήδη συνέβαινε, στα μάτια των οπαδών της Χ.Α., λόγω της συνολικής θεσμικής και επικοινωνιακής επίθεσης που το κόμμα αυτό δεχόταν μετά την δολοφονία Φύσσα. Ωστόσο, τώρα πια θα είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί η θεσμική επίθεση, και μάλλον απολύτως αδύνατον να συντηρηθεί η επικοινωνιακή επίθεση.

Άρα, η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά σε μια σχεδόν αναπόφευκτη πολιτική ήττα έναντι της Χ.Α., πολιτική ήττα σχεδόν υπαρξιακών διαστάσεων. Η Χ.Α. αποτελούσε μια πολύ σοβαρή πολιτική απειλή στα δεξιά της, προς στιγμήν φάνηκε μετά την δολοφονία Φύσσα ότι αυτή η απειλή τουλάχιστον ανασχέθηκε, όμως τώρα πια κινδυνεύει να ηττηθεί χωρίς να χρειάζεται η Χ.Α. να κάνει σχεδόν τίποτα. Ας αναλογιστούμε μόνον τι θα σημαίνει για την κυβέρνηση μια αρκετά πιθανή, πλέον, αθώωση του Μιχαλολιάκου και των λοιπών από τις (έτσι κι αλλιώς όχι ιδιαίτερα θεμελιωμένες) κατηγορίες που τους αποδίδονται.»

Ας δούμε, όμως, εν τάχει τι ακριβώς γράφουν στα ψιλά οι νεοδημοκράτες, σε ένα άρθρο βαθύτατης αυτοκριτικής από πλευράς της κυβέρνησης. Ένα άρθρο εξόχως αποκαλυπτικό για πολιτικά τεκταινόμενα των δύο, τουλάχιστον, τελευταίων μηνών. Το πρώτο που σημειώνει το άτυπο γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας η πλήρης ήττα της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα από την «ακραία χρήση του νομικού οπλοστασίου» που έγινε στα πλαίσια μίας «επικοινωνιακής επίθεσης», ενάντια στο τρίτο (πλέον ίσως πρώτο) τη τάξει κόμμα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ότι έχουμε πλέον μία ευθεία παραδοχή από την Νέα Δημοκρατία για το έωλο των κατηγοριών και την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις διώξεις. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η ιστοσελίδα, φανερώνοντας τον φόβο τους για την επερχόμενη αθώωση: «Ας αναλογιστούμε μόνον τι θα σημαίνει για την κυβέρνηση μια αρκετά πιθανή, πλέον, αθώωση του Μιχαλολιάκου και των λοιπών από τις (έτσι κι αλλιώς όχι ιδιαίτερα θεμελιωμένες) κατηγορίες που τους αποδίδονται.». Βεβαίως δεν πρέπει να «αναλογιστούν», αλλά  να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσα βάρβαρα διέπραξαν εναντίον της δημοκρατίας και του τόπου.

Έκδηλα εκφράζουν τα κυβερνητικά φερέφωνα ότι η κυβέρνηση «εγκλωβισμένη σε μια (απόλυτη, πλέον) ανάγκη να κερδίσει το παιχνίδι με την Χ.Α.». Κατά λογική συνέπεια των προαναφερομένων, εφόσον η κυβέρνηση είναι  «εγκλωβισμένη» με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαφοροποιήσει ολότελα ή να πάψει την κλιμάκωση της αντιχρυσαυγίτικης δραστηριότητας της. Τουναντίον θα πρέπει να μηχανευτεί καινούργιους (σύννομους ή και άνομους;) τρόπους και μεθοδεύσεις, προκειμένου να επιτύχει την ανάσχεση ή και εξάλειψη του Κινήματός μας. Και εξάλειψη; Βεβαίως, διότι αυτό εννοεί ευθέως η δεδηλωμένη κυβερνητική διάθεση για αποφυγή της κυβερνητικής ήττας «υπαρξιακών διαστάσεων». Αφορά, λοιπόν, η πολύπλευρη κυβερνητική προσπάθεια στον περί υπάρξεως αγώνα της εναντία στην Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/samariko-antinews-ewles-oi-kathgories-enantion-ths-chrushs-aughs-plhrhs-h-h#ixzz2ju7TQyIn

Exit mobile version