Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της συγκυβέρνησης με ΜΑΤ στην ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της συγκυβέρνησης με ΜΑΤ στην ΕΡΤ - ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολες οι ημέρες για την κυβέρνηση και το επικοινωνιακό της επιτελείο. Όπως σημείωνε μόλις χθες το σαμαρικό “antinews”, η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε έναν «υπαρξιακών διαστάσεων» αγώνα εναντίον της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό τον αγώνα, σημείωνε η σαμαρική ιστοσελίδα, η ΝΔ βρίσκεται ενώπιον μίας «αναπόφευκτης πολιτικής ήττας». Συνεπώς ήταν απολύτως λογικό η συγκυβέρνηση του μνημονίου να επιχειρήσει αλλαγή της ατζέντας και της επικαιρότητας, ώστε να καθυστερήσει την αναπόφευκτη διάλυση της συγκυβέρνησης.

Η κυβέρνηση από τον Ιούνιο είχε φροντίσει να δημιουργήσει μία κατάσταση, την οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά στο μέλλον. Τότε είχε κλείσει την ΕΡΤ, αφήνοντας όμως παράλληλα κάποιους να συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα. Παραλλήλως άνοιξε την ΔΤ, η οποία δεν διέφερε σε τίποτα ουσιαστικό από την ΕΡΤ, ούτε καν στο γεγονός ότι έγινε από την πρώτη στιγμή κομματικό προτεκτοράτο. Ο λόγος που τον Ιούνιο δεν έληξε οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα της ΕΡΤ, ήταν ότι αφέθηκε ανοιχτό προς μελλοντική πολιτική εκμετάλλευση.

Και ήρθε το «σήμερα». Η μέρα, δηλαδή, που η κυβέρνηση βρισκόταν σε άμεση ανάγκη επικοινωνιακής τόνωσης και αλλαγής άρδην της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων στα μόλις χθες αδειοδοτημένα ιδιωτικά κανάλια, που λειτουργούν ως άτυπα γραφεία τύπου της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Έτσι σήμερα η συγκυβέρνηση ήδη κάνει δηλώσεις για το «τέλος της ανομίας» και να παριστάνει τον «χωροφύλακα του νόμου και της τάξης». Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: «Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα».

Όμως, δεν μας απάντησε ο κ. Κεδίκογλου γιατί εφόσον το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, όπως ο ίδιος σημειώνει, η κυβέρνηση περίμενε έξι ολόκληρους μήνες για την εκκένωση του; Γιατί εφόσον προσπαθεί να ποζάρει ως «θεματοφύλακας» του «νόμου και της τάξης», περίμενε έξι ολόκληρους μήνες για να σπάσει μία κατάληψη, η οποία θα μπορούσε να έχει διαλυθεί από τις πρώτες ημέρες; Και άντε να πούμε ότι δεν έγινε τις πρώτες ημέρες λόγω των συγκεντρώσεων που διοργανωνόντουσαν στο σημείο. Γιατί δεν επενέβη μία βδομάδα μετά ή ένα μήνα μετά και περίμενε έξι ολόκληρους μήνες για να διαλύσει αυτή την κατάληψη;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση κρατούσε αυτή την κατάληψη προς εκμετάλλευση για τις δύσκολες ώρες! Και η σημερινή χρονική συγκυρία ήταν η κατάλληλη, αφού η κυβέρνηση βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητας της, παρουσιάζοντας παραλλήλως μία τρομακτική κάμψη. Ενδεικτική ήταν η δημοσκόπηση του zougla.gr που έδειχνε καθαρά ότι η ΝΔ χάνει το 25,8% των ψηφοφόρων της, οι οποίοι μετακινούνται μαζικά προς την Χρυσή Αυγή. Έτσι τώρα ο Δένδιας μαζί με τον Καψή κατασκευάζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, προκειμένου να εξυπηρετούν την συγκυβέρνηση.

Το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ την ακόλουθη ανακοίνωση: “Το σημερινό σόου που στήθηκε στην ΕΡΤ είναι μία ακόμη απελπισμένη κίνηση του Σαμαρά για να αλλάξει την ατζέντα και ο κόσμος να ξεχάσει την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική του. Η άθλια συγκυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη μέρα που δημιούργησε το σήριαλ της ΕΡΤ πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα. Έχει προσκυνήσει τους μεγάλους καναλάρχες, εργολάβους και νταβατζήδες που με παράνομες ρυθμίσεις τους χάρισε τα πάντα. Μονή λύση για την Ελλάδα να πέσει η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου“.

Ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατέδειξε από βήματος της Βουλής την αθλιότητα της συγκυβέρνησης που προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να κρύψει το ξεπούλημα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epikoinwniakos-antiperispasmos-ths-sugkubernhshs-me-eisbolh-mat-sto-radiome#ixzz2jz26Atjy

Exit mobile version