Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νουθεσίες Παπαχελά: Χαμηλώστε τον πήχυ για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, γιατί έρχεται συντριβή!

Τα φερέφωνατης συγκυβέρνησης προαναγγέλλουν την συντριβή των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και αναζητούν από τώρα τρόπους να κάνουν το αποτέλεσμα γαργάρα!

Ξεκίνησε μια μεθοδευμένη «υποτίμηση» της σημασίας των διπλών εκλογών του Μαΐου του ερχόμενου έτους. Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει δημοσιευθεί ούτε μία δημοσκόπηση από τις μεγάλες και «έγκυρες» εταιρείες δημοσκοπήσεων. Δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις όμως για να αντιληφθεί ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσουν σε επίπεδο ποσοστών στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ευρωεκλογές και δημοτικές/περιφερειακές.

Αυτό το διαπιστώνει εύκολα κάποιος συζητώντας έστω και επιδερμικά για πολιτική με 2-3 φίλους, γνωστούς ή συναδέλφους. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων πνέει τα μένεα για τη συγκυβέρνηση του μνημονίου και αναμένει με αγωνία την επόμενη κάλπη για να μαυρίσει για τα καλά τους εκπροσώπους των άθλιων πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια. Από τώρα, εφτά ολόκληρους μήνες πριν τις διπλές κάλπες του ερχόμενου Μαιου, καθεστωτικοί δημοσιογράφοι ξεκίνησαν και επίσημα την αποδόμηση του όποιου αποτελέσματος αυτών των εκλογών.

Στην χθεσινή «Καθημερινή», με άρθρο του στην πρώτη σελίδα με τίτλο “Χαμηλώστε τον πήχυ“, ένας από τους κατεξοχήν εκφραστές της μνημονιακής καθεστωτικής προπαγάνδας, ο «πολύς» Αλέξης Παπαχελάς υποβαθμίζει την σημασία των επερχόμενων εκλογών στην προσπάθειά του να σώσει το «μεγάλο αφεντικό». Σίγουρος και αυτός για τον διασυρμό των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως έχει στο μυαλό του βουλευτικές εκλογές το 2016. Κάνει, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της κυβέρνησης το λάθος της υπερδραματοποίησης των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών..Από την άλλη, η δραματοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά για τη χώρα και την κυβέρνηση».

Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα εκλογικό αποτέλεσμα διαλυτικά για την χώρα; Οι εκλογές είναι απλά ευρωεκλογές, όπως σπεύδει και ο ίδιος να πει στο ίδιο άρθρο. «Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές η καλύτερη αντιμετώπιση θα ήταν μια ψύχραιμη, σχεδόν. μπλαζέ προσέγγιση». Από τώρα να αντιμετωπίσουν με «μπλαζέ» ύφος τις εκλογές που έρχονται, έτσι που όταν έρθει το καταστροφικό αποτέλεσμα (που είναι βέβαιο ότι θα έρθει), να μπορούν τα παπαγαλάκια του καθεστώτος να πουν: Ε, δεν έγινε και τίποτα, ευρωεκλογές ήταν, δημοτικές, οι εθνικές εκλογές έχουν σημασία! Τι κι αν τα δύο κόμματα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πήρανε δεν πήρανε μαζί το 1/5 των ψήφων του ελληνικού λαού! Σιγά τώρα τις ευρωεκλογές…

Συνεχίζει, ο κύριος Παπαχελάς, «Ακόμη και η ακραία ψήφος διαμαρτυρίας πρέπει να προεξοφληθεί ως απολύτως αναμενόμενη». Ώστε η ακραία ψήφος να παρουσιαστεί από τώρα αναμενόμενη. Ποια ακραία ψήφος κύριε Παπαχελά; Μήπως αυτό που έχει προεξοφληθεί είναι ότι η λεγόμενη ακραία ψήφος είναι η ψήφος στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής, η οποία θα σαρώσει στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές που έρχονται; Πριν πεινάσει μαγειρεύει ο κύριος Παπαχελάς, σαν καλός «νοικοκύρης». Θα μπορεί να πει τον Μάιο, «τι κι αν η Χρυσή Αυγή εκτόξευσε τα ποσοστά της και χαίρει της στήριξης ενός πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού; Εγώ τo είπα εδώ και μήνες ότι αυτές οι εκλογές είναι άνευ σημασίας».

Άρθρα σαν αυτό του κύριου Παπαχελά θα ακολουθήσουν πολλά. Θα γίνει μια γενικευμένη προσπάθεια από όλα τα καθεστωτικά μέσα να υποβαθμιστεί το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του Μαΐου, και θα φανεί κατά πόσο αυτή η προπαγάνδα θα επηρεάσει κάποιο κομμάτι του ελληνικού λαού. Το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του Μαΐου θα σημάνει μια μεγαλειώδη νίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτό το γνωρίζει (από τώρα) και ο κύριος Παπαχελάς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nouthesies-papachela-chamhlwste-ton-phchu-gia-eurwekloges-kai-autodioikhtik#ixzz2k00EmCZp

Exit mobile version