Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνταγματικό πραξικόπημα: Βουλή των 297 και όχι των 300!

YouTube Poster

Προαναγγελθέν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής στην ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας που προέβαλε διά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της, Αρτέμη Ματθαιόπουλου η Χρυσή Αυγή.

Η εύλογη τοποθέτησή μας για το νοθευμένο αποτέλεσμα που θα προκύψει από την κοινοβουλευτική διαδικασία πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, αντιμετωπίστηκε με μια αόριστη και νεφελώδη τοποθέτηση του Μεϊμαράκη περί «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» και «διάκρισης των εξουσιών». Η ουσία όμως έμεινε αναπάντητη.

Η πρόταση μομφής δεν θα ληφθεί ως αποτέλεσμα επί 300 ψηφισάντων αλλά επί 297. Με τον τρόπο αυτό ένας εισαγγελέας αναγορεύεται σε ρυθμιστή του πολιτεύματος και αποφασίζει για τη διατήρηση στην εξουσία μιας κυβέρνησης. Ποια ακριβώς είναι η διάκριση των λειτουργιών εδώ;

Το προεδρείο της Βουλής με αντισυνταγματικό τρόπο στερεί από νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο, τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Παππά και τον βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Λαγό, οι οποίοι είναι παράνομα προφυλακισμένοι και δεν τους έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα, να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν επί της πρότασης μομφής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/suntagmatiko-prajikophma-boulh-twn-297-kai-ochi-twn-300#ixzz2k3FRmybt

Exit mobile version