Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άσφαιρη πρόταση μομφής από Σύριζα, δώρο στην χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά

Άσφαιρη πρόταση μομφής από Σύριζα, δώρο στην χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά

Η κυβέρνηση διάγει εξαιρετικά δύσκολες μέρες. Το επιτελείο Σαμαρά έδειχνε εδώ και καιρό ανήσυχο για πολλά ζητήματα. Πρώτον απ’ όλα, μιας και αυτοί τα μετράνε όλα με βάση τα ψηφαλάκια, η κατακόρυφη πτώση των δημοσκοπικών δεδομένων για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία συνολικά δεν πιάνουν ούτε το 20%, ενώ δύο από τα κομμάτια του (το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ) ενδεχομένως να μην μπουν ούτε βουλή στις επόμενες εκλογές. Το δεύτερο είναι τα μέτρα που θα κληθούν στο μέλλον να ψηφίσουν οι βουλευτάδες τους, τα οποία θα έχουν υψηλό πολιτικό κόστος τόσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όσο για τους πολιτευτές τους. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι η κυβέρνηση θα κληθεί στο μέλλον να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδια ιδιαιτέρως σκληρά εναντίον του Ελληνικού Λαού.

Και άξαφνα, ενώ όλα έδειχναν ότι η κυβερνητική συνοχή θα τίθεται σε τακτή δοκιμασία με ολοένα και μεγαλύτερες απώλειες, ήρθε το αναμενόμενο, από τους γνωρίζοντες, δώρο του Τσίπρα προς την κυβέρνηση. Με φόντο το θέμα της ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής, όταν δεν έπραξε κάτι ανάλογο για τα τόσα και τόσα μέτρα που έχει υπερψηφίσει έως τώρα η κυβέρνηση. Δεν έπραξε κάτι τέτοιο ούτε καν όταν η δημοκρατία βιαζόταν συστηματικά από την κατοχική κυβέρνηση και τους υπουργούς της. Κατέθεσε, όμως, πρόταση μομφής για την ΕΡΤ, με σκοπό να απαξιώσει από μόνος του την ενδεχόμενη δυναμική μίας τέτοιας προτάσεως. Αν αντιστοίχως είχε καταθέσει την ίδια πρόταση νωρίτερα επ’ αφορμή της προηγούμενης δέσμης μέτρων ή αργότερα επ’ αφορμή της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, θα είχε πολύ περισσότερο «στριμωγμένους» τους βουλευτές όλων των παρατάξεων, που θα είχαν πλέον να λογοδοτήσουν ενώπιον των ψηφοφόρων τους, άνευ δικαιολογίας για τα πεπραγμένα τους.

Τι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ δια της παρούσης πρότασης μομφής; Μία κυβέρνηση που από τρικομματική κατέληξε να είναι δικομματική, την έκανε και πάλι τρικομματική, ουσιαστικά. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι οι δηλώσεις του Κουβέλη, ο οποίος είπε ότι μία τέτοια πρόταση «δεν θα προσθέσει τίποτα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα». Βεβαίως τα κεντρικά όργανα της ΔΗΜΑΡ δεν έχουν συνεδριάσει ακόμη, όμως με τις δηλώσεις Κουβέλη γίνεται εμφανής η ρότα που θέλουν να τραβήξουν. Οι πληροφορίες των καθεστωτικών φυλλάδων κάνουν λόγο για ένα «παρόν» που θα δοθεί από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, γεγονός που θα φανερώνει την αμηχανία τους, αφού ναι μεν θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά δεν θέλουν να επωμιστούν το πολιτικό κόστος. Επιπροσθέτως αυτού η κυβέρνηση φαίνεται να έχει κερδίσει ήδη την στήριξη δύο ανεξάρτητων βουλευτών και θεωρείται σίγουρο ότι θα βγει ενισχυμένη από την διαδικασία.

Καθίσταται σαφές, οπότε, ότι η συγκεκριμένη πρόταση μομφής έχει μοναχά επικοινωνιακό χαρακτήρα από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε εμφανές και από τις συνεντεύξεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυτήν, αφού προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να της προσδώσουν έναν ευρύτερο χαρακτήρα, κάνοντας εμφανή την αμηχανία τους. Επιπροσθέτως αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ένα άλλο κρυφό δώρο στην κυβέρνηση, αφού ακόμα και αν γίνει κάποιο «θαύμα» και δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή, μπορεί να κηρύξει άκυρη την διαδικασία, δεδομένου ότι θα έχει πραγματοποιηθεί ψηφοφορία 297 βουλευτών και όχι του «όλου αριθμού» όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής. Αυτό την δίνει ουσιαστικά μία ευκαιρία να «διορθώσει» πιθανές συμπεριφορές βουλευτών της και να επαναφέρει το ζήτημα, όταν πλέον θα είναι όλα κανονισμένα.

Παρόλα αυτά η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, απαιτώντας εδώ και τώρα εθνικές εκλογές, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από μία κυβέρνηση που έχει ασχημονήσει πολλάκις εναντίον του Λαού, της Πατρίδος και του Πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα επί του ζητήματος, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Να πέσει η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά! Εθνικές εκλογές τώρα – Η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει την πάγια θέση της πως μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να πέσει η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά. Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής – παρόλο που κατετέθη με καθυστέρηση και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους – και θα ζητήσουμε για μία ακόμη φορά την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, η αφαίμαξη του εθνικού πλούτου από τους διεθνείς τοκογλύφους, τα αιματηρά μέτρα που πλήττουν τον λαό μας και το ξεπούλημα της χώρας πρέπει να λάβουν τέλος.

Η χούντα του μνημονίου κρατά φυλακισμένους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με στόχο να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνει εξ ορισμού την διαδικασία και καταλύει στην πράξη το πολίτευμα και την λαϊκή κυριαρχία. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του προέδρου της κοινοβουλευτικής μας ομάδος, του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου και του βουλευτή Β’ Πειραιώς του κόμματός μας για την ελεύθερη άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας στιγμή“.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epikoinwniakoi-antiperispasmoi-nd-suriza#ixzz2k4GmgdOY

Exit mobile version