Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για κακουργηματική απιστία κατηγορείται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Θα αρθεί, άραγε, η ασυλία του;

Πολύ ενδιαφέρον έχει η είδηση ότι η Βουλή καλείται να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ύστερα από αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ο Βαρβιτσιώτης κατηγορείται για εμπλοκή σε κακουργηματική απιστία κατά το χρονικό διάστημα 2011 – 2012, όταν και ήταν δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Γλυφάδας.

Σύμφωνα με την δικογραφία, η κατηγορία αφορά την αγορά δύο ακινήτων που έκανε ο δήμος, η οποία σύμφωνα με καταγγελία ιδιώτη επέφερε ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, αν και προηγουμένως είχε δοθεί η έγκριση για την αγορά από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπό κατηγορία βρίσκονται και 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και για ηθική αυτουργία οι τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.

Δεν πρόκειται να μπούμε σ΄άλλες λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση αυτή που αφορά οικονομικό έγκλημα. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Αυτό, φυσικά, θα γίνει εφόσον αποφασιστεί η άρση της ασυλίας του Βαρβιτσιώτη, κάτι για το οποίο έχουμε πολλές αμφιβολίες. Μέχρι στιγμής η Βουλή έχει δείξει ότι άρει ασυλίες, σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα, σχεδόν αποκλειστικά των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Είμαστε πολύ περίεργοι τι θα πράξει σ΄αυτή την υπόθεση «κακουργηματικής απιστίας», όπως χαρακτηρίζεται η κατηγορία κατά του Βαρβιτσιώτη.

Βεβαίως, Εμείς, σε αντίθεση με τον ίδιον και την λοιπή παρεούλα του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» του αναγνωρίζουμε το τεκμήριο της αθωότητας και δεν παριστάνουμε τους Εισαγγελείς και τους Προέδρους των Δικαστηρίων. Δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι ο προερχόμενος από πολιτικό «τζάκι» πολιτικάντης αυτός, ο εκστομίσας την βέβηλη φράση «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την Ελληνική Σημαία», ο «θεωρητικός» των πάρτυ και των κότερων, ο προτιμών να ψηφίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παρά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ο καλός φίλος του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και φυσικά ο φωτογραφιζόμενος σε πολιτική – κοινωνική εκδήλωση με ψευδομάρτυρα που καταθέτει εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θα έχει κάποιον λόγο για να του κοπεί – έστω και προσωρινά – το αντιπαθέστατο χαμόγελό του.

Βρίσκεται μπροστά σ΄ένα δίλημμα. Αν αρθεί η ασυλία του θα έχει δικαστικούς μπελάδες, με όλα τα σενάρια πιθανά. Αν δεν αρθεί (που θεωρούμε ότι είναι και το πλέον πιθανό) θα εξευτελιστεί πλήρως, καθώς θα φανεί ότι υπάρχει επιλεκτική διάθεση άρσης ασυλιών και ότι οι βουλευτές των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» λειτουργούν εκ των προτέρων ως «πλυντήριο» για πιθανές παραβατικές πράξεις των δικών τους ανθρώπων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/gia-kakourghmatikh-apistia-kathgoreitai-o-miltiadhs-barbitsiwths.-tha-arthe#ixzz2k4Hod1qh

Exit mobile version