Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Είκοσι χιλιάδες καλάσνικοφ δίπλα στα Ίμια: Κέντρο διακίνησης όπλων το Αιγαίο

Ένα πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε και προορισμό κατά πάσα πιθανότητα την Τουρκία κατάφεραν να σταματήσουν οι άνδρες του Λιμενικού. Το πλοίο έδειχνε τάση αποφυγής των πλοίων του Λιμενικού γεγονός που κίνησε υποψίες και οδήγησε τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να του ανακόψουν την πορεία και να προβούν σε έρευνες. Είχε εντοπιστεί κοντά στα Ίμια και ο τελικός προορισμός, όπως ανέφερε ο πλοίαρχος, ήταν το Εσκεντερούμ της Τουρκίας.

Οι έρευνες ήταν εξόχως αποκαλυπτικές, αφού το πλοίο μετέφερε «καυτό» φορτίο. Εντός του βρέθηκαν 20.000 καλάσνικοφ και πληροφορίες κάνουν λόγο και για εκρηκτικά. Το συγκεκριμένο πλοίο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. Αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στην Ρόδο, προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα στο περιεχόμενο του.

Από ότι φαίνεται το Αιγαίο πέραν από χώρος ελεύθερης διακίνησης λαθρομεταναστών, είναι και χώρος διακίνησης όπλων και ναρκωτικών, όπως φανερώνουν τα ρεπορτάζ. Αυτό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Λιμενικών ενάντια στις αντίξοες συνθήκες και τα μηδενικά κονδύλια, που τους αφήνουν χωρίς τα απολύτως απαραίτητα. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eikosi-chiliades-opla-dipla-sta-imia-kentro-diakinhshs-kai-oplwn-to-aigaio#ixzz2k5L57eVB

 

Exit mobile version