Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ποινικές ευθύνες της Αστυνομίας για τα εγκλήματα κατά της Χρυσής Αυγής

Οι ποινικές ευθύνες της Αστυνομίας για τα εγκλήματα κατά της Χρυσής Αυγής

Ένοχη σιωπή, ακόμα πιο ένοχες παραλείψεις

Για την ένοχη σιωπή της πολιτικής ηγεσίας της “Ελληνικής” (ή κατ’ άλλους ελληνόφωνης) Αστυνομίας, η οποία αρκέστηκε σε μια λιτή τυπική ανακοίνωση “καταδίκης” 8 λέξεων τολμώντας να εξισώσει το θάνατο Φύσσα με αυτό το επαγγελματικό χτύπημα εναντίων των συναγωνιστών μας, όπως επίσης και της σιωπής Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίαςέχουν ειπωθεί πολλά. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλοι αυτοί μετά το θάνατο του Φύσσα είχαν σκυλιάσει σκίζοντας τα ιμάτια τους προβαίνοντας σε βαρυσήμαντες και βαρύγδουπες δηλώσεις μέσα σε ένα αντιφασιστικό παραλήρημα στοχοποιώντας ουσιαστικό το κίνημά μας.

Ας εξετάσουμε όμως λίγο και τις εγκληματικές παραλείψεις της Αστυνομίας, οι οποίες ξεκινάνε βέβαια μέσα από το γραφείο του υπουργού Προ-ποτζή. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μόνα γραφεία μας που φυλάσσονται με μόνιμη 24ωρη σκοπιά από την Αστυνομία είναι αυτά της κεντρικής διοίκησης της Λ. Μεσογείων. Και αυτό διότι η Αστυνομία είναι δεσμευμένη να τα φυλάει λόγω νόμου (Προεδρικού Διατάγματος).

Άραγε πόσο εγκληματικό είναι να έχουν σκοπιές έξω από το σπίτι τους πρώην υπουργοί (Λοβέρδος, Στυλιανίδης κ.ά.) και χίλιοι δυο άλλοι πουθενάδες και να μην φυλάσσονται γραφεία και σπίτια στελεχών του κινήματος μας οι οποίοι έχουν στοχοποιειθεί επίσημα από το κόκκινο παρακράτος μέσω της κρατικής ιστοσελίδας Indymedia ή μέσω κίτρινων δημοσιευμάτων του Τύπου; Και πόσο εγκληματικό είναι ακόμα να συνεχίζονται μετά από αυτό το χτύπημα να μην φυλάσσονται; Πόσο εγκληματική πρόθεση χρειάζεται για να αφαιρεθεί από τους βουλευτές του κινήματος μας η αστυνομική συνοδεία και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να μην έχει επιστραφεί; Την ώρα μάλιστα που αστυνομική συνοδεία έχουν (και παραπάνω από όση δικαιούνται από ότι μαθαίνουμε…) βουλευτές του Σύριζα, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ (!); Από ποιους απειλούνται άραγε; Από τα παιδιά τους ή από τους συντρόφους τους;

Για όλα αυτά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας τι γνώμη έχουν; Τι γνωμοδοτούν και αναφέρουν στους ανωτέρους τους; Ή μόνο με την ««εγκληματική οργάνωση»» της Χρυσή Αυγής ασχολούνται; Και όχι τώρα αλλά από παλιά αν θυμηθούμε όλοι τον αστυνομικό της Κρατικής που συμμετείχε σε πέσιμο αναρχικών εις βάρος των Ηρωικών γραφείων μας στην οδό Σολωμού τον οποίον και είχαν μαζέψει σε μαύρα χάλια συνάδελφοί του σε συμβατικό υπηρεσιακό όχημα της Κρατικής ασφάλειας (γιατί και τότε το “πέσιμο” έγινε χ… ως γνωστόν).

Το Γραφείο Αξιολόγησης Κινδύνου της Αστυνομίας άραγε τι θα γνωμοδοτήσει (και αν θα γνωμοδοτήσει) σχετικά με το προφανές δηλαδή με το αν υπάρχει κίνδυνος για χτύπημα εναντίον του κινήματος μας; Όλοι αυτοί οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής και του Γραφείου Αξιολόγησης Κινδύνου άραγε κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; Χωρίς τύψεις; Όσον αναφορά για τους πολιτικούς τους προϊστάμενους είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο κοιμούνται βαθιά χωρίς τύψεις για όσο έγιναν αλλά χαίρονται κιόλας. Η Ευθύνη όμως βαραίνει και την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας και τους διοικητές και αξιωματικούς αυτών των ευαίσθητων υπηρεσιών.

Για όλους αυτούς και για κάθε υπεύθυνο υπενθυμίζουμε τα άρθρα 14 και 15 του Ποινικού Κώδικα τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν τα ακόλουθα ενδιαφέροντα: «…Στις διατάξεις των ποινικών νόμων ο όρος «πράξη» περιλαμβάνει και τις παραλείψεις…» και «…η μη αποτροπή της αξιόποινης πράξης τιμωρείται όπως η πρόκλησή τους με ενέργεια, αν ο υπαίτιος της παράλειψης είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος…».

Πόσο μάλλον που στην περίπτωσή μας οι παραλείψεις δεν γίνανε από αμέλεια αλλά από πρόθεση με δόλο!

Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-poinikes-euthunes-ths-astunomias-gia-ta-egklhmata-kata-ths-chrushs-aughs#ixzz2k66fIB7e

Exit mobile version