Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Στο έλεος η Επαρχία – Απάνθρωπη η μνημονιακη πολιτική Γεωργιάδη

Είναι γνωστό πως η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών επιδείνωσε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. Η επαρχία ανέκαθεν πλήρωνε βαρύ το τίμημα της αδιαφορίας των πολιτικών. Με την έλευση όμως της Τρόικα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και οι συνέπειες είναι τραγικές για τους κατοίκους της επαρχίας. Θα παραθέσουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης που επικρατεί στην Καρπάθο και στα Καλάβρυτα.

Στην Κάρπαθο, οι τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε όλους τους κλάδους καθιστούν τη ζωή των κατοίκων ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς πολλές φορές (όπως στις περιπτώσεις γεννήσεων) αναγκάζονται να καταφύγουν σε άλλα νησιά ή στην Αθήνα προκειμένου να καλύψουν τις ιατρικές τους ανάγκες.Παράλληλα, η αδιαφορία της πολιτείας φαντάζει εκκωφαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι στο Κέντρο Υγείας του νησιού υφίστανται 3 ασθενοφόρα, προϊόν δωρεάς  φιλελλήνων του εξωτερικού , τα οποία παραμένουν παροπλισμένα εξαιτίας της έλλειψης οδηγών!

Στα Καλάβρυτα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αφού με την απόφαση κατάργησης του νοσοκομείου της πόλης τα προβλήμματα ειναι τεράστια. Πρώτον, οι κάτοικοι θα είναι πλέον αναγκασμένοι να μεταβαίνουν ή να μετάγονται για νοσηλεία είτε στο νοσοκομείο Αιγίου είτε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για τους οικείους τους. Έπειτα, το οδικό δίκτυο από τα Καλάβρυτα και προς τις δύο ως άνω πόλεις, λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους, δεν ευνοεί την ταχεία μετάβαση ή μετακομιδή ασθενών, με κίνδυνο η όποια καθυστέρηση να αποδειχθεί μοιραία. Τέλος, κατά τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο και ως εκ τούτου οι πολυάριθμοι επισκέπτες θα στερούνται της παροχής άμεσης ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση ατυχήματος ή οποιουδήποτε περιστατικού.

Η επαρχία πλήρωσε  ακριβά το κόστος της κρίσης και απ’ ό,τι φαίνεται οι ολετήρες του Υπουργείου Υγείας δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Ο κόσμος του κύριου Γεωργιάδη δεν περιλαμβάνει ούτε τα νησιά ούτε τα χωριά μας. Οι Έλληνες που ζουν στην επαρχία για αυτόν είναι μάλλον πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-sto-eleos-h-eparchia-apanthrwph-h-mnhmoniakh-politikh-gewrg#ixzz2k85RcwSZ

Exit mobile version