Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς πώληση το σπίτι του Παλαμά! Μόνο το σπίτι του Κεμάλ “αξιοποίησε” το ελλαδικό κράτος

Προς πώληση το σπίτι του Παλαμά! Μόνο το σπίτι του Κεμάλ “αξιοποίησε” το ελλαδικό κράτος

Του Γεώργιου Γερμενή, Βουλευτή Β’ Αθηνών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του Κωστή Παλαμά έβαλε πωλητήριο σε αυτό το ιστορικό ακίνητο που στεγάζεται στην οδό Κορίνθου 241 στην Πάτρα γιατί ο Δήμος Πάτρας αδυνατεί να το αγοράσει. Στο συγκεκριμένο σπίτι έχει γεννηθεί ο Κωστής Παλαμάς αλλά και η Ελληνοϊταλίδα πεζογράφος Ματθίλδη Σεράο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν γίνει στο παρελθόν προσπάθειες για να μετατραπεί το σπίτι σε μουσείο αλλά απέτυχαν.

Πως είναι δυνατόν το κράτος να αδυνατεί   να αγοράσει το ακίνητο; Μάλιστα όταν στο παρελθόν ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε παραχωρήσει στην Τούρκια το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ “Ατατούρκ” για να μετατραπεί σε μουσείο, στου οποίου μάλιστα τα εγκαίνια πήγε μέχρι και ο υφυπουργός εξωτερικών!

Πως γίνεται το Κράτος να χαρίζει στους Τούρκους ακίνητα για να διαφημίζουν στην χώρα μας τον μεγαλύτερο σφαγέα του Λαού μας ενώ την ίδια στιγμή να αδιαφορεί για την τύχη της οικίας ενός από τους πιο μεγάλους Εθνικιστές λογοτέχνες και ποιητές του Έθνους μας; Αυτό, φυσικά, δείχνει ότι η διάθεση κονδυλίων για πολιτισμό δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τον Ελληνικό Πολιτισμό και εν γένει τους Έλληνες.

Η Χρυσή Αυγή θα κατεθέσει ερώτηση, όπου θα γίνονται οι ακόλουθες ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς. 

  1. Τι προτίθενται να πράξουν οι αρμόδιες αρχές για να τερματίσουν τις προσπάθειες πώλησης του ακινήτου σε ιδιώτες;
  2. Πότε θα αποδεσμευτούν τα ποσά που χρειάζονται για να μεταβιβαστεί στο κράτος το ακίνητο και να μετατραπεί σε μουσείο;
  3. Για πιο λόγο το κράτος αδιαφορεί για την τύχη της οικίας του Παλαμά;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pros-pwlhsh-to-spiti-tou-palama-mono-to-spiti-tou-kemal-ajiopoihse-to-ellad#ixzz2k8aazkdc

Exit mobile version