Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περισσότεροι Πασόκοι στα υπουργικά παρά στα βουλευτικά έδρανα

 

Παρατηρώντας σήμερα την εικόνα του κοινοβουλίου στην συζήτηση για την πρόταση μομφής τελικά επιβεβαιώνεται η φράση που συζητιέται εδώ και μήνες: “ Ό,τι κι αν ψηφίσεις, ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει”. Το κόμμα που κυβερνά και λυμαίνεται την Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, σήμερα βρίσκεται πλήρως απαξιωμένο και με το έναμισι πόδι εκτός κοινοβουλίου και, όμως, οι μισοί του βουλευτές έχουν γίνει υπουργοί! Αν αυτό δεν είναι αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της εκπροσώπησής του λαού στο κοινοβούλιο, τότε τι είναι;

Υπάρχει πλέον σοβαρό ζήτημα, γιατί τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν απωλέσει προ πολλού το λαϊκό έρεισμα και διοικούν ένα κράτος παράνομα και σχεδόν αποκλειστικά με έξωθεν εντολές και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Είναι τραγικό να βλέπει κάποιος τόσους Πασόκους υπουργούς και όταν βγαίνει στην κοινωνία να μην βλέπει ούτε έναν ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Είναι η τρίτη φορά που ο Αντωνάκης νεκρανασταίνει αυτό το μόρφωμα της “υπαρκτής κλεπτοκρατίας”, που έχει κυριολεκτικά διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και έχει ήδη μετατραπεί στον μεγαλύτερο Πασόκο της Ελλάδος. Για να μην ξεχνάμε, την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, την εκλογή Στεφανόπουλου με τις ψήφους της ΠΟΛΑΝ και τώρα τη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ. Διερρήγνυε τα ιμάτιά του πριν τις εκλογές ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και ότι θα τους τιμωρούσε αμείλικτα και παραδειγματικά! Τέτοια τιμωρία… ούτε στον εχθρό σου κύριε… Πινόκιο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Από την άλλη, όσο και να το επιθυμούσε το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα και ονομάζεται ΠΑΣΟΚ, ο “γάμος” με τη Νέα Δημοκρατία δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Κυρίως επειδή και το μόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας μοιράζεται εξίσου με το ΠΑΣΟΚ την βαριά ευθύνη της καταστροφής της χώρας.

Ωστόσο, το θέμα που εγείρεται δεν είναι άλλο από την αλλοίωση του δημοκρατικού χαρακτήρα του Πολιτεύματος, διότι λαομίσητοι πολιτικοί όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέχουν υπουργικούς θώκους και παραμένουν προκλητικά αλαζονικοί ενώ η στήριξη που έχουν από το εκλογικό σώμα είναι αντιστρόφως ανάλογη. Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως οξύμωρη, συνιστά ένα “πολιτικό παράδοξο” και αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίο θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής, ανεξαρτήτως αν οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτή αποφασίστηκε μας βρίσκει αντίθετους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/perissoteroi-pasokoi-sta-upourgika-para-sta-bouleutika-edrana#ixzz2kC3qQldx

Exit mobile version