Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνάντηση Στουρνάρα – τρόικα: Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο τραπέζι

Συνάντηση Στουρνάρα – τρόικα: Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο τραπέζι

Αν καταργήσουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών να δούνε έσοδα που θα έχουνε

Συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα μεταξύ του Στουρνάρα και των απεσταλμένων της τρόικας. Κεντρικό θέμα της συνάντησης, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του Τύπου είναι οι δεκάδες χιλιάδες των απολύσεων, που πρόκειται να σαρώνουν τον δημόσιο τομέα. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες πέραν των απολυμένων της ΕΡΤ, οι τροϊκανοί απαιτούν κλείσιμο των ΕΑΣ – ΕΛΒΟ, αλλά και χιλιάδες απολυμένων από τους ΟΤΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ΝΠΔΔ (όπως ο ΟΑΕΔ).

Όλα αυτά με στόχο τα έσοδα και την κάλυψη του «χρηματοδοτικού κενού». Βεβαίως ο πραγματικός στόχος πίσω από όλα αυτά είναι η διάλυση του Ελληνικού κράτους και η παράδοση των δομών του στους «επενδυτές». Δεν είναι δυνατόν, άλλωστε, να περιμένει κανείς ότι αυξάνοντας την ανεργία και εξοντώνοντας (οικονομικά και κυριολεκτικά) τους Έλληνες πολίτες, αλλά και την Ελληνική Οικονομία, θα καταστεί δυνατόν να αυξήσει μακροπρόθεσμα τα έσοδα του κράτους. Το μοναδικό που θα επιτύχει είναι η διάλυση των πάντων, ώστε να λάβουν «καθαρές» τις δομές οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Εμείς από την πλευρά μας ως μόνη αληθινή δύναμη της αντιπολίτευσης να κάνουμε μία πρόταση, προς γόνιμη κατεύθυνση, αφού τοιουτοτρόπως θα αυξηθούν τα έσοδα του Ελληνικού κράτους, χωρίς να θιγεί ο Έλληνας πολίτης. Είναι χρονιά συνταγματικής αναθεώρησης αυτή που κοντεύει να τελειώσει. Αν έχουν πραγματικά πολιτική βούληση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και «κλείσιμο» του χρηματοδοτικού κενού, ας κάνουν συνταγματική αναθεώρηση στην οποία θα περιλαμβάνεται η κατάργηση του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Άξαφνα με την κατάργηση αυτού του νόμου θα δουν δύο εκπληκτικά φαινόμενα. Πρώτον θα παρατηρηθεί μία κατακόρυφη αύξηση των εσόδων του κράτους από τις ποινές που θα πέφτουν βροχή και δεύτερον θα αυξηθούν τα έσοδα από τους φόρους που πληρώνουν τα αεροδρόμια της χώρας, λόγω απότομης αύξησης των εσόδων τους. Αυτή η λύση δεν περιλαμβάνει κανένα πόνο για τους Έλληνες πολίτες και θα χαρακτηριζόταν ως μέτρο «θαύμα», αφού μόνο και μόνο ένας πρώην υπουργός διώκεται για φοροδιαφυγή 3 εκ. ευρώ. Φανταστείτε τι έχει να βγει αν αρχίσει το ΣΔΟΕ να ψάχνει τα οικονομικά όλων των υπουργών, χωρίς να έχει τον περιορισμό του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Βεβαίως, όπως έχουμε πολλές φορές πει, «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», οπότε μην περιμένετε να αποκτήσει η κυβέρνηση βούληση για κίνηση στην εν λόγω σωστή  κατεύθυνση. Αντιθέτως θα συνεχίσει να συνομιλεί με την τρόικα για μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις και άλλα μέτρα που θα φέρνουν πόνο στον Ελληνικό Λαό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunanthsh-stournara-troikas-dekades-chiliades-apoluseis-sto-trapezi#ixzz2kFL7QqZ5

Exit mobile version