Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το παραδέχτηκε ο Τσίπρας: Επίσημη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ η διγλωσσία

Το παραδέχτηκε ο Τσίπρας: Επίσημη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ η διγλωσσία

Είχαμε αναφέρει πολλές φορές την κύρια ομοιότητα του Τσίπρα με τον ολετήρα της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου. Και οι δύο έχουν την συνήθεια να αλλάζουν άρδην τα λεγόμενα τους, ανάλογα με το αν μιλούν στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Την αρχή της δεκαετίας του 80’ είχε γίνει πολιτικό ανέκδοτο ότι ο Ανδρέας εντός Ελλάδος είχε συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «έξω οι βάσεις του θανάτου», ενώ εκτός Ελλάδος είχε άριστες σχέσεις και με την ΕΟΚ και με το ΝΑΤΟ και με τους Αμερικανούς.

Τώρα έχουμε τον Τσίπρα που μέσα «σκίζει μνημόνια» και έξω τα «επαναδιαπραγματεύεται» και διαμηνύει σε όλους τους τόνους την ανησυχία του για την Ευρωζώνη. Αυτά τα έβλεπαν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο κόσμος, ο οποίος γέλαγε με όσους μιλούσαν για δήθεν «αντισυστημικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πλέον αυτά άλλαξαν και έχουμε επίσημη παραδοχή της διγλωσσίας ως επίσημης πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χθες κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε σχετικώς ότι: «ξέρετε πώς είναι τώρα, αλλιώς μιλάς σε ειδικά ακροατήρια ακαδημαϊκών κι αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση».

Τι θέλει να μας πει, δηλαδή, ο Αλέξης; Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μία διαφορά μεταξύ των δύο ειδών συγκεντρώσεων και δεν δύναται ο ομιλητής να χρησιμοποιήσει ακαδημαϊκό λεξιλόγιο, σε μία λαϊκή συγκέντρωση. Όμως δικαιολογεί αυτό την αλλαγή θέσεων; Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό ισχύει, αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικά θέσεις, αλλά μόνο προπαγανδιστικές πρακτικές.

Εάν μιλούσαμε για ένα σοβαρό κόμμα και όχι για θίασο, η μοναδική διαφορά ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις θα ήταν καθαρά εκφραστική. Όμως μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει τα ψηφαλάκια, οπότε παρουσίαζει σκληρές θέσεις στον Λαό, όμως θέλει και την στήριξη του κεφαλαίου, οπότε τα λέει συγκαταβατικά όταν μιλάει σε συγκεντρώσεις καπιταλιστών. Όταν θα παρέλθει η ώρα των λόγων και έρθει η ώρα των πράξεων, είναι ευκόλως αντιληπτό ποια από τις δύο πλευρές θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα σταθεί στο πλευρό των δυνατών φίλων του από το εξωτερικό και θα συνεχίσει την αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική που αυτοί προστάζουν. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-paradechthke-o-tsipras-epishmh-grammh-suriza-h-diglwssia#ixzz2kQyixBFR

Exit mobile version