Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!

trapeza-ths-ellados-1-thumb-large

Στο Eurogroup της Πέμπτης αναμένεται να «περάσει» το κούρεμα καταθέσεων για την περίπτωση που καταρρεύσει μια τράπεζα. Η μέθοδος θα είναι η ίδια… Στα πρότυπα της Κύπρου.

Η πρόταση ήταν του Β. Σόιμπλε, κατ’ απαίτηση της Μέρκελ που όπως φαίνεται, θα έχει ανταπόκριση από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εποπτείας και ενοποίησης των τραπεζών.

Το σχέδιο αναφέρει ότι υπεύθυνοι για τη διάσωση μιας προβληματικής τράπεζας θα είναι τα εθνικά κράτη και πρωτίστως οι ιδιώτες μέτοχοι, έπειτα οι ομολογιούχοι και τέλος οι καταθέτες.

Επίσης, αναμένεται να αποφασίσουν ότι τα κεφάλαια του μόνιμου μηχανισμού στήριξης να μην χορηγούνται προς τις τράπεζες χωρίς την έγκριση των ίδιων των Υπουργών Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά την αναδρομική ισχύ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, προς το παρόν ξεχάστε το.. Το είχε πει άλλωστε και το Βερολίνο…

Βέβαια όλα αυτά είναι εκ των ουκ άνευ!

Οι θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για το θέμα που έχει ήδη προκύψει είναι σαφής και μόνιμη!

Απαιτείται άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. Είναι απαράδεκτο, τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την τρόικα να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει ως αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους.

Παράλληλα, με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή.

Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων.

ΦΥΣΙΚΑ τίποτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί ΑΝ προηγουμένως ΔΕΝ ΥΠΆΡΞΕΙ καταγγελία του μνημονίου.

Η Χρυσή Αυγή προτείνει άμεση καταγγελία του Μνημονίου, απαλλαγή της οικονομίας μας από τις θλιβερές του επιπτώσεις και συνολική διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version