Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι: «Δεν υπάρχει κράτος που λέγεται Κύπρος»!

Οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι: «Δεν υπάρχει κράτος που λέγεται Κύπρος»!

Το πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται την λεγόμενη «ελληνοτουρκική» φιλία, κατέδειξε ακόμη μια φορά η τουρκική πλευρά. Εν αντιθέσει προς τον ενδοτισμό, την υποχωρητικότητα και τον ραγιαδισμό που διέπουν τις ελληνικές κυβερνήσεις, ο Τούρκος πρωθυπουργός αναδεικνύεται σε ενορχηστρωτή της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να κρυφτεί.

Από συνέδριο στην Πολωνία, ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε σε υψηλούς μάλιστα τόνους πως δεν υφίσταται κράτος το οποίο ονομάζεται Κύπρος! Αντί της ονομασίας «Κύπρος», ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τον όρο «ελληνοκυπριακή διοίκηση», υποστηρίζοντας πως έγινε δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι λόγω της εναρμονίσεώς της με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

Τόνισε μάλιστα το εξής: «Δώστε προσοχή, δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα», οπότε ο Τούρκος πρωθυπουργός θεωρεί πως η απόφαση ένταξης της Κύπρου είναι καθαρά πολιτική.

Οι προκλητικότατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει επενδύσει και υπερπροβάλλει την υποτιθέμενη συνεργασία των δύο γειτονικών κρατών. Η ελληνική εξωτερική πολιτική, κατ’ απαίτηση των πατρώνων της κυβέρνησης, ακολουθεί την τακτική του ραγιαδισμού, ικανοποιώντας κάθε τουρκική απαίτηση προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί η Τουρκία και προκληθεί οποιασδήποτε μορφής ένταση. Αυτή όμως η δουλοπρεπής στάση, είναι ακριβώς η αιτία της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα και σε όλα τα επίπεδα, σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο.

Η εποχή της χάραξης «εθνικής» εξωτερικής πολιτικής με κουμπαριές, ζεμπεκιές και ατέρμονες επαφές, όπου η Τουρκία απαιτεί και η Ελλάδα ικανοποιεί, πρέπει να πάψει οριστικά, εάν η Ελλάδα επιθυμεί να αποτελέσει ένα ισχυρό και ανεξάρτητο κράτος, ικανό να υπερασπίσει την εδαφική του ακεραιότητα και τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία δύναται να εγγυηθεί κάτι τέτοιο, είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το Ελληνικό Έθνος θα σύρεται και θα ταπεινώνεται για να κάνουν τις πολιτικές και οικονομικές τους μπίζνες συγκεκριμένοι κύκλοι που εξουσιάζουν την Πατρίδα μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-tourkoi-filoi-mas-den-uparchei-kratos-pou-legetai-kupros#ixzz2kSDrepdG

Exit mobile version