Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέρκελ: «Προς Θεού, όχι δημοψηφίσματα»

Μέρκελ: «Προς Θεού, όχι δημοψηφίσματα»

Το πολίτευμα στο οποίο όλοι ζούμε είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Άλλοι ζουν σε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, άλλη σε προεδρική και άλλοι σε βασιλευόμενη. Το ερώτημα βέβαια είναι αν το πολίτευμα μας είναι περισσότερο δημοκρατία ή περισσότερο κοινοβουλευτισμός και αν το ένα αποκλείει το άλλο ή αν μπορούν να συνυπάρχουν. Η Ελλάδα, όπως και η Γερμανία, είναι προεδρευόμενες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Δηλαδή ο Λαός εκλέγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους αντιπροσώπους του, οι οποίοι αποφασίζουν για τα ζητήματα που τον αφορούν.

Ανοιχτό αφήνεται το ζήτημα των δημοψηφισμάτων, κατά τα οποία ο Λαός ερωτάται για κρίσιμα εθνικά θέματα. Αυτό το ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος αν και κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα δημοψήφισμα, για κανέναν λόγο, αποδεικνύοντας ότι η ρήτρα των «κρίσιμων εθνικών θεμάτων», είναι τόσο αόριστη ώστε να μην είναι χρήσιμη για τον Λαό.

Την ίδια γνώμη φαίνεται ότι έχει και το κόμμα της Μέρκελ στην Γερμανία, αφού αν γινόταν ερώτηση προς τον Λαό σε πολλά ζητήματα δεν θα μπορούσε να υπάρχει κοροϊδία και ασυδοσία. Στην Ελλάδα, όπως λειτουργεί σήμερα το σύστημα, γνωρίζουμε όλοι ότι οι πολιτικοί μπορούν και κοροϊδεύουν προεκλογικά τον Λαό κάνοντας λόγο για «λεφτά υπάρχουν» ή για «Ζάππειο ΙΙ» ή για οποιοδήποτε άλλο ψέμα έχει ειπωθεί μεταπολιτευτικά και μετά τις εκλογές ουδείς πράττει αυτά που είχε υποσχεθεί. Εξαίρεση σε αυτό οι «εγκληματίες» της Χρυσής Αυγής που πράξανε στο ακέραιο τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, ασκώντας Εθνική Αντιπολίτευση, αποκαλύπτοντας σκάνδαλα και επιστρέφοντας τα χρήματα του Λαού στον Λαό. Τους «χαλάγαμε την πιάτσα» κοινώς.

Στην Γερμανία, λοιπόν, το κόμμα της Μέρκελ, δια του υπαρχηγού τους, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί δημοψηφίσματα για αποφάσεις πολιτικής που περιλαμβάνουν μεταβίβαση εξουσιών στις Βρυξέλλες ή δέσμευση κεφαλαίων στο επίπεδο της ΕΕ, αφού κάτι τέτοιο θα υπονόμευε «την κοινοβουλευτική νομοθετική λειτουργία». Το ίδιο φοβούνται και οι εν Ελλάδι πολιτικάντηδες, αφού αν ρωτούσαν τον Λαό για κρίσιμες αποφάσεις είναι σίγουρο πως δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τόσο εύκολα τα δόλια και αντεθνικά συμφέροντα που εξυπηρετούν τώρα. Ούτε «θα έπαιρνε ο αέρας την Σημαία», όπως έγινε το 1996.

Η θέση της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα των δημοψηφισμάτων: «ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Τονίζεται ότι στην Ελλάδα ουδέποτε εφαρμόστηκε πολιτικό δημοψήφισμα αλλά όλα ήταν πολιτειακά. Ο λαός ήταν πάντοτε στην άκρη και εκτός των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, ενώ και το κατεστημένο πάντα έτρεμε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.»   

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην Ελβετία που πραγματοποιούνται δημοψηφίσματα για πολλά ζητήματα, πολλάκις έχει ανατραπεί η πορεία της παγκοσμιοποίησης, με ψηφίσματα ενάντια στην λαθρομετανάστευση, τους μιναρέδες κλπ. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/merkel-pros-theou-ochi-dhmopshfismata#ixzz2kWXlcfuM

Exit mobile version