Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτόνομη κυβέρνηση ανακοίνωσαν οι Κούρδοι της Συρίας

Μεταβατική κυβέρνηση ανακοίνωσαν οι Κούρδοι στη βορειοανατολική Συρία, μετά από σκληρές μάχες τις οποίες διεξήγαγαν και κέρδισαν κατά των μισθοφορικών ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στην «εξέγερση» κατά του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στη πόλη Καμισλί, της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι. Η πρόθεση σχηματισμού προσωρινής κυβέρνησης είχε γίνει γνωστή προς τη Συρία από τους Κούρδους ηγέτες τέσσερις μήνες νωρίτερα. Με τη απόφαση αυτή η συγκεκριμένη κουρδική επαρχία χωρίζεται σε τρεις περιοχές με τη κάθε περιοχή να έχει τοπική εθνοσυνέλευση, καθώς και εκπροσώπους στη περιφερειακή κυβέρνηση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει το σχηματισμό μια μεταβατικής πολιτικής κυβέρνησης, στη περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν – Συρίας. «Οι πρώτες αρμοδιότητες της μεταβατικής κυβέρνησης θα είναι η επεξεργασία των νόμων για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών και η προετοιμασία γενικών εκλογών, καθώς και πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά θέματα και θέματα ασφαλείας στην περιοχή και τη Συρία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία διοικούνται από τοπικά συμβούλια από τα μέσα του 2012, οπότε αποχώρησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Η αποχώρηση αυτή είχε θεωρηθεί ως κίνηση τακτικής, με στόχο κυρίως να αποτρέψει τους Κούρδους να συνταχθούν με τους εξεγερμένους. Οι Κούρδοι αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού της Συρίας και ζουν κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα πλήγμα προς την Τουρκία, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί γεωστρατηγικό στόχο της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/autonomh-kubernhsh-anakoinwsan-oi-kourdoi-ths-surias#ixzz2kYGVvy73

Exit mobile version