Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Προδόθηκαν» στον ΔΟΛ: Παραδέχονται ότι μόνο τα δημόσια έργα των εργολάβων τους νοιάζουν

«Προδόθηκαν» στον ΔΟΛ: Παραδέχονται ότι μόνο τα δημόσια έργα των εργολάβων τους νοιάζουν

Το να θριαμβολογεί κάποιος για την επερχόμενη «ανάπτυξη» και ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας είναι δικαίωμα του. Βεβαίως ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θα χαρακτήριζε κάποιον τέτοιο χειροκροτητή ως τρελό και εκτός πραγματικότητας, όμως το δικαίωμα παραμένει και δεν το μεμφόμαστε σε καμία περίπτωση. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε.

Όμως όταν κάποιος υπογράφει ένα άρθρο ως «κύριο άρθρο» μίας εφημερίδας, όποιας και αν είναι αυτή, οφείλει να είναι κατά τι πιο προσεκτικός, όμως και πάλι το δικαίωμα μένει. Απλώς πλέον το άρθρο γίνεται γνώμη της εφημερίδας ολόκληρης, «γραμμή» που θα λέγανε και οι κόκκινοι, όμως το δικαίωμα παραμένει ακλόνητο.

Όμως μαζί με το δικαίωμα της έκφρασης οποιασδήποτε γνώμης, διατηρείται και η πραγματικότητα σχετικά με την Ελληνική Οικονομία, που διαψεύδει την εν λόγω γνώμη. Η Βιοχάλκο μεταφέρεται, ο Κατσέλης έκλεισε, οι Έλληνες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και η Οικονομία πάει κυριολεκτικά προς τον γκρεμό. Τα παραπάνω είναι αδιάψευστα, όμως όπως πολλάκις είπε ο καθείς έχει το δικαίωμα στην γνώμη του.

Ποια νομίζετε ότι είναι η γνώμη της καθεστωτικής εφημερίδος «Το Βήμα» σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας; Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την συγγραφή του άρθρου που θα παραθέσουμε στην συνέχεια, ανοίχτηκαν δεκάδες σαμπάνιες στα γραφεία του «οργανισμού». Στο «Βήμα», λοιπόν, πανηγυρίζουν γιατί επιτέλους ξεμπλοκάρουν τα… δημόσια έργα. Προ οποιουδήποτε σχολιασμού δείτε το επίμαχο άρθρο:

«Η ευκαιρία των δημοσίων έργων

Μία μέρα μετά την άγονη κοινοβουλευτική μάχη – τους περισσότερους σόκαρε και προβλημάτισε βαθιά το αγοραίο επίπεδο της αντιπαράθεσης – η υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προσέφερε πραγματική ανάσα και κυρίως επανέφερε την ελπίδα ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κάνει και να κερδίσει.

Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια αδράνειας και αναστολών τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, που είχαν σχεδιασθεί από το 2007, επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά στο ΠΕΧΩΔΕ και η κατασκευή είχε διακοπεί βιαίως, μετά το 2009, εξαιτίας της κατάρρευσης των χρηματοδοτικών σχημάτων που τα στήριζαν, εξασφαλίζουν υγιείς και επαρκείς χρηματοδοτικούς πόρους για την επανέναρξή τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε στη συνέχεια να εγκριθούν από τη Βουλή και να ανοίξει ο δρόμος για το άνοιγμα των εργοταξίων. Υπολογίζεται ότι σε δύο μήνες κατασκευαστικός πυρετός θα επικρατεί στον ΠΑΘΕ, στον Ε – 65, στην Ιόνια οδό, στην Κορίνθου – Πατρών και στα σιδηροδρομικά έργα της Κεντρικής Ελλάδας και της Πελοπονήσου. Ουσιαστικά θα επανεργοποιηθούν επενδύσεις ύψους περίπου 7,5 δισ. ευρώ, ικανές να αλλάξουν το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα στη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια που διαμορφώνονται προϋποθέσεις για την επανεκκίνησης της παγωμένης ελληνικής οικονομίας. Και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι συμβάσεις προβλέπουν αυστηρό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των έργων. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να αποδοθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Αν ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες όλα μπορούν να αλλάξουν γρηγορότερα. Και υπάρχουν. Σε λίγο θα αποδεσμευθούν πόροι για την επέκταση του Μετρό από τον σταθμό του Ευαγγελισμού στο Γαλάτσι και στη συνέχεια προς του Ζωγράφου σε μια νέα γραμμή που θα βρίσκει την Κατεχάκη και από εκεί μέσω του Χαλανδρίου θα συνδέεται με τον σταθμού του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Όμως γι’αυτές τις δυνατότητες δυστυχώς ελάχιστα ακούσαμε στην τριήμερη μάχη της Βουλής.

ΤΟ ΒΗΜΑ»

Δηλαδή την ώρα που η ανεργία στους νέους αγγίζει «κόκκινο», πλησιάζοντας το 60% και οι Έλληνες λιμοκτονούν, οι του «Βήματος» πανηγυρίζουν επειδή θα μπορέσουν οι εργολάβοι να κερδίσουν μερικά… δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή δρόμων (που θα καταρρεύσουν στην πρώτη βροχή…) και σταθμών μετρό (που θα κλείνουν με την πρώτη ευκαιρία…). Αγνοούν προφανώς στο «Βήμα» ότι για να έχουν νόημα οι εθνικές οδοί θα πρέπει να υπάρχουν προϊόντα που να διακινούνται μέσω αυτών ή οδηγοί που να έχουν λεφτά για να βάλουν… βενζίνη. Αγνοούν προφανώς στο «Βήμα» ότι για να έχει νόημα η οποιαδήποτε μετακίνηση θα πρέπει να υπάρχουν δουλειές που να αποτελούν προορισμό αυτών των μετακινήσεων ή έστω να τροφοδοτούν αυτές τις μετακινήσεις.

Προφανώς, βέβαια, και δεν αγνοούν στο «Βήμα» τα ανωτέρω. Απλώς δεν ενδιαφέρονται για τους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως πανηγυρίζουν για την είσπραξη 7,5 δισ. ευρώ από τους εργολάβους. Πανηγυρίζουν για άλλη μία αβάντα της κυβέρνησης προς τους εργολάβους. Και βεβαίως θα πει κανείς ότι τέτοιες δουλειές ανοίγουν θέσεις εργασίας, όμως η πικρή εμπειρία δεκαετιών, λέει ότι οι θέσεις εργασίας σε αυτές τις δουλειές δεν αφορούν τους Έλληνες, αλλά τους λαθρομετανάστες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prodothhkan-ston-dol-paradechontai-oti-mono-ta-dhmosia-erga-twn-ergolabwn-t#ixzz2kc7mZ611

Exit mobile version