Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταρρέει ο Σαμαράς – Νέα συγκυβέρνηση με Ντόρα στα σκαριά;

Δεν προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για τα θέματα που αφορούν το μέλλον της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι η Ντόρα, που προσγείωσε το σκοπιανό αεροπλάνο σε ελληνικό έδαφος, σε συνέντευξη της στον παλιό γνώριμο από την ΟΝΝΕΔ, Νίκο Χατζηνικολάου, κάλεσε την ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη να ξαναμπεί στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα είπε: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάρει μια πολιτική πρωτοβουλία, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μια συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην μπορεί ο κάθε βουλευτής να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Καλό είναι να έχουμε πλειοψηφίες μεγαλύτερες».

Η πρόφαση που έθεσε η Μπακογιάννη ήταν ότι φοβούνται μη τυχόν και δεν περάσει κάποιο από τα μέτρα που θα τεθούν σε ψηφοφορία στο μέλλον. Αυτό, βέβαια, είναι τουλάχιστον φαιδρό, αφού οι λεονταρισμοί των κυβερνητικών βουλευτών είναι ελεγχόμενοι και «τζάμπα». Ο πραγματικός λόγος για τις διεργασίες είναι ότι στην Νέα Δημοκρατία βλέπουν τιςδημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται και καταλαβαίνουν την παντελή αποτυχία της κυβερνήσεως Σαμαρά, η οποία πληρώνει την ανικανότητα Δένδια, το φιάσκο των διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ανασφάλεια που έχει προκληθεί στους Έλληνες από τις πολιτικές του μνημονίου.

Έσπευσε μάλιστα η Ντόρα να συνεχίσει τις δηλώσεις της, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αρχικές δηλώσεις της στην βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, οι οποίοι ανατρίχιασαν στο άκουσμα των δηλώσεων αυτών, αλλά και της «χυλόπιτας» που ήρθε από την ΔΗΜΑΡ. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι «δεν περίμενα η ΔΗΜΑΡ να πει αμέσως το ναι. Η πρόταση μου απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, εκείνος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία».

Όλα αυτά υποδεικνύουν μία υπόγεια κίνηση που πραγματοποιείται εντός της Νέας Δημοκρατίας από ανθρώπους που βλέπουν την Νέα Δημοκρατία να καταρρέει υπό το βάρος της διακυβέρνησης Σαμαρά. Έτσι βάζουν την Ντόρα να αναλαμβάνει «αρχηγική θέση» και να κάνει προτάσεις που αρμόζουν μοναχά σε έναν πρωθυπουργό, ακόμα και αν αυτός είναι επιπέδου Σαμαρά. Ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να ανακόψουν την μετατροπή της ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη του 4,9%, σενάριο που δείχνει ολοένα και πιο ρεαλιστικό, αφού οι ψηφοφόροι της ΝΔ μετακινούνται μαζικά προς την Χρυσή Αυγή.

Βεβαίως και αυτό το σχέδιο τους είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, καθώς η Ντόρα έχει την ίδια ή και ακόμα μικρότερη επιρροή στην βάση της ΝΔ. Ίδια και ακόμη μικρότερη από την μηδενική επιρροή του Σαμαρά, ο οποίος δείχνει εξόχως ανήσυχος και καταρρακωμένος από την ελεύθερη πτώση του κόμματος του. Φαίνεται, οπότε, ότι ο Ελληνικός Λαός θα έχει συντόμως και άλλα καλά νέα μετά την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ κάτω από 3%.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katarreei-o-samaras-nea-sugkubernhsh-me-ntora-sta-skaria#ixzz2kdI6vLqU

Exit mobile version