Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Γιακουμάτος μπέρδεψε τον Σαμαρά με τον… Γκουαρντιόλα

Ο Γιακουμάτος μπέρδεψε τον Σαμαρά με τον... Γκουαρντιόλα

Όταν δεν καταστρέφουν τη Χώρα με την ψήφο τους, στα διάφορα εθνοκτόνα νομοσχέδια του μνημονίου, οι βουλευτές του «συνταγματικού τόξου» έχουν όρεξη για …κρυάδες. Όπως π.χ. ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να αλλάξει ο πρωθυπουργός, είπε το εξής απίστευτο: «Όταν μία ομάδα σαρώνει, όπως η Μπάρτσα, δεν αλλάζει ο προπονητής»!

Ενώ στη συνέχεια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εξωφρενική αυτή άποψη υποστήριξε ότι: «Ο Σαμαράς έχει πετύχει αυτό που δεν πέτυχε κανένας Πρωθυπουργός τα τελευταία 30 χρόνια: να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό. Χωρίς δανεικά και αγύριστα να κάνει πολιτική. Δεν τον αλλάζω. Με τίποτα. Είναι αδιανόητο να ζητάμε την αλλαγή ενός ανθρώπου που έχει κάνει πολιτική στη χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι αδιανόητο. Σ’ αυτή τη χώρα κοιτάμε το δεντράκι και χάνουμε το δάσος».

Είναι προφανές ότι ο Γιακουμάτος έχει… μπερδέψει τα μπούτια του, αφού θέλει να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Μάλλον είναι θιασιώτης της τακτικής «Γκολ εσείς; Σέντρα εμείς…», για να ξεστομίζει τέτοιες μπαρούφες. Η σύγκριση με τη Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω από ατυχής. Η ομάδα της Βαρκελώνης είναι ένα σύνολο που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, προσφέρει θέαμα και συνήθως κερδίζει άνετα τους αγώνες. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι… κουρέλες, που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, σέρνονται στο «γήπεδο» της πολιτικής και δέχονται συνεχείς συντριβές και  πανωλεθρίες.

Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει αρκετές φόρες το Champions League, ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε στη Β΄ Εθνική της Ευρώπης, με την ανυπόληπτη, ανεπρόκοπη και απαράδεκτη πολιτική που ασκεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Μπαρτσελόνα, αφού σάρωσε σε Ισπανία και Ευρώπη, ο Προπονητής της Πέπε Γκουαρντιόλα απεχώρησε δοξασμένος πηγαίνοντας στη Μπάγιερν Μονάχου, όπου και εκεί διαπρέπει. Αντιθέτως, ο αποτυχημένος Σαμαράς «δεν έχει σταυρώσει ούτε ισοπαλία», οδηγεί την Ελλάδα από ήττα σε ήττα και αρνείται να παραιτηθεί κυριαρχούμενος από εγωισμό, αλλά και από την ανάγκη εξυπηρέτησης των αντιπάλων της Ελλάδας.

Υπό άλλες συνθήκες οι δηλώσεις του παντελώς άσχετου Γιακουμάτου θα ήταν απλώς για γέλια. Με το δράμα που ζει, όμως η Χώρα είναι και επικίνδυνες…

ΥΓ. Άλλον Σαμαρά θα πρέπει να είχε στο μυαλό του ο Γεράσιμος…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-giakoumatos-mperdepse-ton-samara-me-ton…-gkouarntiola#ixzz2kkrQ10kb

Exit mobile version