Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποτέλεσμα της εισβολής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν: Αυξήθηκε η παραγωγή οπίου

Αποτέλεσμα της εισβολής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν: Αυξήθηκε η παραγωγή οπίου

Η καλλιέργεια οπίου στο Αφγανιστάν το 2013 έφτασε σε επίπεδα πρωτοφανή. Για πρώτη φορά αυτό το έτος στην κατεχόμενη χώρα καλλιεργήθηκαν πάνω από 200.000 εκτάρια παπαρούνας (1 εκτάριο ισοδυναμεί με 10.000 τετραγωνικά μέτρα). Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο η αύξηση ήταν 36%. Ο πίνακας απεικονίζει την διακύμανση της καλλιέργειας από το 1994 έως σήμερα και πηγή πληροφόρησης είναι ο ΟΗΕ.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη παρατηρήθηκε στην επαρχία Helmand, η οποία φρουρείται και είναι υπό κατοχή των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν το 2000 είχε απαγορεύσει την καλλιέργεια που οδήγησε το έτος 2001 σε δραστικότατη μείωση κατά 94%. Μετά την εισβολή των ΗΠΑ στις 7 Οκτωβρίου 2001 οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από 7.600 αυξήθηκαν σε 136.000 εκτάρια το έτος 2004. Το 2001 παρήχθησαν 185 τόνοι οπίου, ενώ το 2006 η παραγωγή αυξήθηκε σε 6.100 τόνους, δηλαδή τριακονταπλασιάστηκε. Έτσι  το Αφγανιστάν έγινε και πάλι ο μεγαλύτερος προμηθευτής οπίου στον κόσμο και το 2012 διέθετε 154.000 καλλιεργήσιμων εκταρίων παπαρούνας. Σήμερα αυτά τα εκτάρια ανέρχονται σε 209.000.

Είναι εμφανές, εξ άλλου το ίδιο είχε γίνει και στον πόλεμο του Βιετνάμ, ότι οι αμερικανικές και νατοϊκές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν καταλάβει το Αφγανιστάν για να εξοντώσουν δήθεν την ισλαμική τρομοκρατία συνεργάζονται με αυτόχθονες καλλιεργητές οπίου και βοηθούν  στην διακίνηση και εμπορία αυτού του ναρκωτικού που αποφέρει τεράστια κέρδη. Να υπενθυμίσουμε ότι το κέρδος από την καλλιέργεια έως τον τελικό χρήστη αυξάνεται κατά 10.000%.

Η αμερικανική εξαγωγή «δημοκρατίας» στο Αφγανιστάν και η  «καταπολέμηση» της τρομοκρατίας των Ταλιμπάν τελικά ωφελεί πλην των σιωνιστικών συμφερόντων και τους εμπόρους ναρκωτικών, τους μεσάζοντες από τις αμερικανικές και νατοϊκές Ένοπλες Δυνάμεις, την CIA και τους τραπεζίτες του Λονδίνου και Wall Street στα θησαυροφυλάκια των οποίων φυλάσσονται και επενδύονται τα ναρκοδολάρια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apotelesma-ths-eisbolhs-twn-hpa-sto-afganistan-aujhthhke-h-paragwgh-opiou#ixzz2lApKTqHY

Exit mobile version