Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Αιτωλοακαρνανία

Δραστηριότητες Τοπικών: Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Αιτωλοακαρνανία

Πλήθος συναγωνιστών στα γραφεία μας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι το Σάββατο 16/11 και Κυριακή 17/11 αντίστοιχα. Διεξήχθησαν ομιλίες από τον συναγωνιστή και βουλευτή του νομού Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνο, τον υπεύθυνο τις Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος συναγωνιστή Ρήγα Χρήστο και τα μέλη τις κεντρικής επιτροπής Σταθόπουλο Λεωνίδα και Ντάικο Κωνσταντίνο. Πέραν της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας καταρρίφθηκε με επιχειρήματα ο μύθος του Πολυτεχνείου και τονίσθηκε η βαθιά αντίθεσή μας σε κάθε τι που το περιβάλει, από την ηθική και τη νοοτροπία της γενιάς του, μέχρι τη γεωπολιτική και τις προεκτάσεις της.  

ΑΓΡΙΝΙΟ:
Πάροδος Κυριαζή
Σάββατο 19:00 – 21:00
Τηλ: 26410 23271 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:
Κοντογιάννη 4 (Δικαστήρια)

Τ.Ο. Κομοτηνής: Ενημερωτική δράση σε χωριά του Δήμου Ιάσμου

Το Σάββατο 16-11-2013 το απόγευμα, κλιμάκιο συναγωνιστών και συναγωνιστριών της Τ.Ο. Κομοτηνής, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στα χωριά Ασώματοι, Μίσχος, Σώστης, Πολύανθος, Ίασμος και Διαλαμπή, μοιράζοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του Κινήματός μας.

Στο πλαίσιο των συνεχών ενημερωτικών δράσεων της Τ.Ο. Κομοτηνής, το κλιμάκιο των συναγωνιστών επισκέφτηκε χωριά του Δήμου Ιάσμου με σκοπό να διανείμει ενημερωτικό υλικό και φύλλα της εφημερίδας μας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Οι κάτοικοι των χωριών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, καλοδέχτηκαν το κλιμάκιο των συναγωνιστών, και μάλιστα συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως όλοι οι Έλληνες.

Οι κάτοικοι έδειξαν ξεκάθαρα ότι ο λαός είναι αγνός και δεν συμμερίζεται ούτε το μίσος του τούρκικου προξενείου απέναντι στην Πατρίδα μας, ούτε τα αισθήματα του δημάρχου τους Καδή Ισμέτ, ο οποίος θεωρεί ότι, αφού στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία, άρα μπορεί να καταργήσει την ελληνική γλώσσα και να καθιερώσει την τουρκική. Εδώ, κύριε Δήμαρχε είναι Ελλάδα, η πατρίδα όλων μας, και αν εσείς το ξεχνάτε είμαστε εμείς εδώ για να σας το θυμίζουμε. Εμείς οι Εθνικιστές αγωνιζόμαστε για να μην το ξεχάσει αυτό ποτέ και κανείς.

Ενημερωτική Δράση Τ.Ο. Κομοτηνής σε χωριά του νομού Ροδόπης

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Κομοτηνής, ενημερωτική δράση στα χωριά Νέο Σιδηροχώρι, Νέα Αδριανή, Άγιοι Θεόδωροι, Ξυλαγανή, Ίμερος, Προσκυνηταί και Μαρώνεια.

Διανεμήθηκε μεγάλος αριθμός φύλλων της εφημερίδας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ενημερωτικό υλικό με περιεχόμενο την αλήθεια για τα γεγονότα που εκθέτουν ΔΙΕΘΝΩΣ την χώρα σε ό,τι αφορά τις άδικες και αίολες “κατηγορίες” εναντίον ενός ΝΟΜΙΜΟΥ πολιτικού κόμματος, τις οποίες με κόπο προσπαθεί να στηρίξει το παραπαίον πολιτικάντικο κατεστημένο των τελευταίων σαράντα ετών.

Οι κάτοικοι των χωριών, αγρότες οι περισσότεροι, εξέφρασαν την έντονη αγανάκτηση για ό,τι έχει υποστεί ο Έλληνας έως τώρα, αλλά και ο αγρότης ειδικότερα. Μεταξύ των υπολοίπων ενημερωτικών διανεμήθηκε και έντυπο με τις πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπου αναφέρεται αναλυτικά το πρόγραμμα ανάτασης του γεωργικού τομέα.

Απορίες που εκφράστηκαν για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας των δύο συναγωνιστών Καπελώνη και Φουντούλη από τους κατοίκους απαντήθηκαν με τον δέοντα τρόπο, όπως αρμόζει στους ΗΡΩΕΣ πλέον νεκρούς Εθνικιστές.

Το κλίμα που συνάντησαν γενικά οι συναγωνιστές ήταν κάτι παραπάνω από θερμό και δεν έλειψαν και εναγκαλισμοί με παρευρισκόμενους. Αίτημα των περισσότερων ήταν η συχνότερη επίσκεψη κλιμακίων του Λαϊκού Συνδέσμου για ενημέρωσή τους, λόγω του ότι «η τηλεόραση λέει ΜΟΝΟ ψέματα» όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν. Οι συναγωνιστές δήλωσαν περήφανα σε όλους πως ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΊΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

KOMOTHNH:
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 – 21.00
Τηλ.: 6983 516178, 6983 504758

Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία για την πρώτη απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γεμάτα από συναγωνιστές γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, η προγραμματισμένη ομιλία του συναγωνιστή Νικόλαου Καψαλίδη, με θέμα την πρώτη απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου κατά τα έτη 1912-13.

Πρώτος τον λόγο είχε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Καβάλας, ο συναγωνιστής Δημήτριος Βογιατζής, ο οποίος στην σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ορισμένα θέματα της επικαιρότητας, ενδεικτικά της προδοτικής πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση του μνημονίου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Καψαλίδης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην αρχαιότατη Ελληνικότητα της βορείου Ηπείρου, καθώς και στις ιστορικές θυσίες διαπρεπών μορφών του Ελληνισμού της Ηπείρου, από τον Κροκόνδυλο Κλαδά, μέχρι τον Σπύρο Σπυρομήλιο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου υποδέχτηκε τον απελευθερωτή ελληνικό στρατό, από τον Δεκέμβριο του 1912 μέχρι και τον Μάρτιο του 1913, στην αντίσταση των τουρκαλβανών, καθώς και στους εκπαιδευτές τους Αυστριακούς, Ολλανδούς και Ιταλούς.

Τ. Ο. Καβάλας: ενημερωτική εξόρμηση σε χωριά του Νομού

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το απόγευμα, η προγραμματισμένη ενημερωτική εξόρμηση κλιμακίου συναγωνιστών της Τ. Ο. Καβάλας στα χωριά Κηπιά, Χρυσόκαστρο, Αυλή, Μελισσοκομείο, Μουσθένη και Μεσορόπη, κατά την οποία μοιράστηκαν πάμπολλες εφημερίδες και ενημερωτικό υλικό.

Άλλη μια εξαιρετικά επιτυχημένη ενημερωτική δράση της Τ. Ο. Καβάλας πραγματοποιήθηκε σε χωριά του νομού μας, κατά την οποία οι συναγωνιστές έγιναν δεκτοί μ’ ενθουσιασμό από τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματός μας. Καθ’ όλη την διάρκεια της ενημερωτικής εξόρμησης μοιράστηκαν εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας Χρυσή Αυγή, φυλλάδια με τις θέσεις του Κινήματος, καθώς και ενημερωτικό υλικό αναφορικά με την άθλια σκευωρία που στήθηκε εναντίον μας από το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας των κλεφτών και απατεώνων.

ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

Τ. Ο. Ξάνθης: ομιλίες με θέματα για την καθεστωτική αριστερά και για το δικαίωμα να αγωνίζεσαι 

Μία ακόμη επιτυχημένη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το απόγευμα, στα γραφεία της Τοπικής Ξάνθης, με δύο ομιλίες, από τον Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο και την συναγωνίστρια Κ.Κ., αναφορικά με την καθεστωτική αριστερά και το δικαίωμα να αγωνίζεσαι.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γραμματέας της Τοπικής μας, συναγωνιστής Καπαγερίδης Χρήστος, ο οποίος αναφερόμενος στην καθεστωτική αριστερά, τόνισε ότι είναι μία αριστερά που δεν βλέπει έθνη και σύνορα, όπως και η παγκοσμιοποίηση, δεν βλέπει φυλές, ιδέες, ταυτότητες και παραδόσεις, όπως η παγκοσμιοποίηση. Είναι η αριστερά που πιστεύει στον ατομικισμό και τον υλισμό χωρίς σύνορα. Ως κομμάτι του καθεστώτος, είπε, η αριστερά παρουσιάζεται άσπιλη και αμόλυντη αποποιούμενη τα αμέτρητα αποδεδειγμένα εγκλήματά της.

Στην συνέχεια η συναγωνίστρια ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας πως ανεχόμαστε ένα καθεστώς που δεν διστάζει να συμψηφίσει πολιτικούς αντιφρονούντες με τους κάθε λογής βιαστές, δολοφόνους και παιδεραστές, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πολιτικός κατηγορούμενος δύναται να αποκτήσει δόξα και μαχητική ή παθητική υποστήριξη από ευρεία στρώματα. Συνέχισε, τονίζοντας ότι εμείς οι Χρυσαυγίτες, το μόνο που γνωρίσαμε είναι το απύθμενο μίσος αυτού του καθεστώτος που καθοδηγεί μία δικαιοσύνη ντροπής και ψεύδους, μία κατά παραγγελίαν δικαιοσύνη, στην οποία δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο αθωότητας, μέχρις αποδείξεως της όποιας ενοχής, μία δικαιοσύνη αχρείων.

Τ.Ο. Ξάνθης: ενημερωτική δράση σε χωριά του νομού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Ξάνθης, ενημερωτική δράση στα χωριά των δήμων Ξάνθης και Αβδήρων: Πηγάδια, Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σούνιο, Πολύσιτο, Σιδηνή, Σέλινο, Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Μάνδρα, Άβδηρα, Μυρωδάτο, Γενισέα.

Κατά την πολύωρη ενημερωτική δράση της Τοπικής μας διανεμήθηκε άκρως ικανοποιητικός αριθμός φύλλων της εφημερίδας Χρυσή Αυγή, έντυπα με τις πολιτικές μας θέσεις, καθώς κι ενημερωτικό υλικό για τις παράνομες διώξεις του Αρχηγού μας και δύο βουλευτών.

Γίναμε δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους των χωριών κι αφουγκραστήκαμε τα προβλήματά τους, αλλά και την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους έναντι του άθλιου καθεστώτος Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 – 3ος όροφος
Τετάρτη & Σάββατο 16.00 – 19.00
Τηλ. 6984 784013

Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης: ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις και αφιέρωμα στον Ι. Μεταξά

Την Δευτέρα 11/11/2013 στα γεμάτα από πολίτες γραφεία της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις  από τον υπεύθυνο Οολιτικής Οργάνωσης και αμέσως μετά ομιλία – αφιέρωμα στον Ι. Μεταξά από τον Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Χρήστο Κιτσόπουλο.

Ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος έκανε μια ιστορική αναφορά στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Μεταξά και στα γεγονότα της εποποιίας του 1940. Αναφέρθηκε στην διορατικότητα του μεγάλου αυτού ανδρός που κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα και με αντίξοες συνθήκες να προετοιμάσει τη χώρα για την επερχόμενη θύελλα. Ειπώθηκε όμως και η προδοτική στάση που κράτησε το ΚΚΕ απέναντι στην πατρίδα εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, διαβάζοντας αποσπάσματα από τα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:
Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Τετάρτη 19.00 – 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353

Τ. Ο. Δράμας: ομιλία για την ιστορία της Δράμας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15.11.2013 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ.Ο Δράμας η προγραμματισμένη ομιλία του συναγωνιστή Κοσμά Τσαπακίδη, με θέμα την Ιστορία της Δράμας από την κλασική εποχή έως και σήμερα.

Πρώτος τον λόγο είχε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Δράμας, συναγωνιστής Παπαδόπουλος Δημήτριος που αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Τσαπακίδης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα αρχαία χρόνια έως και την ρωμαϊκή εποχή όπου άκμασε ο πολιτισμός στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας. Αργότερα αναφέρθηκε στα βυζαντινά χρόνια, εποχή κατά την οποία η Δράμα λόγω στρατηγικής θέσης σταδιοδρόμησε ειρηνικά και έμεινε μακριά από συγκρούσεις και πολέμους.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα χρόνια της τουρκοκρατίας, από το 1360, όπου οι μαρτυρίες για την πρώτη περίοδο της τουρκοκρατίας στη Δράμα είναι πενιχρές. Μάς περιέγραψε την εισβολή των Τούρκων στη πόλη, την λεηλασία,την συστηματική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και την μετατροπή των χριστιανικών ναών σε τζαμιά. Η βαρβαρότητα των Τούρκων σε όλο της το μεγαλείο φάνηκε στις 23 Απριλίου του 1507, όταν σφαγίασαν 172 μοναχούς της Ιεράς Μονής Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου.

Με την έναρξη των βαλκανικών πολέμων οι Τούρκοι αποχώρησαν από την Δράμα, αλλά η πόλη καταλήφθηκε στις 23.10.1912 από τον βουλγαρικό στρατό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον συναγωνιστή στις σφαγές και στην προσπάθεια για τον εκβουλγαρισμό του ελληνικού πληθυσμού της πόλης. Λίγους μήνες μετά, και πιο συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου 1913, ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Δράμα.

Μία νέα βουλγαρική κατοχή θα βιώσει η Δράμα κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο (1916-1918), η οποία θα θέσει σε μεγαλύτερη δοκιμασία τις αντοχές των Ελλήνων της πόλης, εξ αιτίας της πείνας και των μαζικών εκτελέσεων. Τον Σεπτέμβριο του 1918 η Δράμα απελευθερώνεται ξανά.

ΔΡΑΜΑ:
Εθνικής Αμύνης 55 – 1ός όροφος
Τετάρτη και Παρασκευή 19.00-22.00
Τηλ. 6978 834611

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-komothnh-janthh-kabala-drama#ixzz2lHRTbMyC

Exit mobile version