Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Ιράν προτείνει ειρηνική λύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Το Ιράν προτείνει ειρηνική λύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Εφόσον επικρατήσει διπλωματική λύση στις συνομιλίες της Γενεύης μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων, συνομιλίες που διεξάγονται αυτές τις ημέρες και είναι γνωστές ως P 5+1, αυτό θα οφείλεται στην ιρανική επιμονή για επίτευξη ειρηνικής εξόδου από την κρίση, κρίση που προκάλεσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα αυτής της χώρας. Οι χώρες που παίρνουν μέρος στις συνομιλίες της Γενεύης  είναι οι ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία, εκ των οποίων οι πρώτες 5 είναι τα διαρκή μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την τελευταία δεκαετία υπήρξε με ευθύνη κυρίως των ΗΠΑ και του Ισραήλ αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα 80 εκατομμύρια ιρανών πολιτών να υποφέρουν από τις βάρβαρες οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον λαό αυτής της χώρας από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις της Δύσης. Επίσης στην διάρκεια της δεκαετίας υπήρξαν αναρίθμητες απειλές για στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ, όπως και δολοφονίες πολλών ιρανών επιστημόνων από την Mossad και CIA. Όμως παρ’ όλες τις εγκληματικές ενέργειες, επιθέσεις, προβοκάτσιες των Δυτικών οι Ιρανοί δεν υπέκυψαν. Η ειρωνεία είναι ότι οι Ιρανοί είναι αυτοί που προτείνουν ειρηνική εναλλακτική λύση στον αντίποδα της δυτικής διαχρονικής επιθετικότητας.

Στην προκειμένη περίπτωση ο χιλιάδων χρόνων περσικός πολιτισμός φαίνεται να εξημέρωσε προς το παρόν τα φιλοπολεμικά ένστικτα των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Οι επόμενοι μήνες με διπλωματικούς μαραθώνιους θα είναι αποφασιστικοί για την εξεύρεση ή μη λύσης. Οι αναφερθείσες δυνάμεις της Δύσης είναι οι πλέον επιθετικές και καταστρεπτικές που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Είναι ηθικοί αυτουργοί αμέτρητων πολέμων τον τελευταίο μισό αιώνα και αιτία θανάτου πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των ιμπεριαλιστικών σιωνιστικών φιλοδοξιών. Με τους πολέμους που εξύφαναν σκλάβωσαν εκατομμύρια ανθρώπους στην πλέον βάρβαρη έκφανση της καπιταλιστικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Σε αντίθεση με αυτούς το Ιράν εδώ και αιώνες ζει αρμονικά με τους γείτονές του, με μοναδική εξαίρεση τον πόλεμο με το Ιράκ που εξύφαναν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Ισραήλ στα ηγεμονικά του σχέδια στην περιοχή. Αποτελεί γελοιότητα και προσβολή για τους Ιρανούς η σιωνιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ που αναφέρει ότι «οι δυτικοί διπλωμάτες διαπιστώνουν μια αλλαγή στην θέση των Ιρανών σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα» και να ακολουθεί η συνήθης επωδός «το Ιράν είναι αυτό που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη». Η ιστορία έχει δείξει απερίφραστα και αναντίρρητα ότι αν κάποιος απειλεί την παγκόσμια ειρήνη με πόλεμο, καταστροφή και θάνατο αυτά είναι τα κράτη των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των προθύμων συμμάχων τους. Πόλεμος, θάνατος και καταστροφή είναι το σήμα κατατεθέν και το ιστορικό προνόμιο των Αμερικανοσιωνιστών. Το Ιράν τους τελευταίους αιώνες είναι ένα ειρηνικό έθνος και παρ’ όλα αυτά εδώ και δεκαετίες οι δήθεν δημοκράτες της Δύσης συμπεριφέρονται προς τους Ιρανούς σαν να είναι εγκληματίες και απόβλητοι της παγκόσμιας κοινωνίας.

Επί αιώνες οι Βρετανοί, Γάλλοι και Αμερικανοί με την αποικιακή πολιτική τους έχουν πλημμυρίσει στο αίμα όλο τον κόσμο. Οι Αμερικανοί με την γνωστή αλαζονική τους έπαρση προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι οι ενέργειές τους δεν είναι σχέδιο ενός ιμπεριαλιστικού σιωνιστικού σχεδίου, αλλά προσπάθεια διάσωσης της δημοκρατίας. Όμως σύμφωνα με τα παγκόσμια ιστορικά αρχεία οι ΗΠΑ από τα 237 έτη που υφίστανται ως κράτος τα 216 από αυτά διεξήγαγαν κρυφές ή φανερές συγκρούσεις με υποτιθέμενους εχθρούς. Αυτό σημαίνει ότι το 90% της ύπαρξής τους ως χώρα το ανάλωσαν σε πολέμους, καταστροφές και θανάτους. Οι Αμερικανοί δεν έχουν ζήσει ούτε μια δεκαετία χωρίς να έχουν εμπλακεί σε κάποια σύγκρουση. Σύμφωνα με μελέτη του ιστορικού William Blum από το 1776 ως σήμερα οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε 60 κρυφούς ή φανερούς πολέμους. Αυτό απλά σημαίνει ότι βρίσκονται διαρκώς σε πόλεμο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η φήμη που έχουν εξαπλώσει τα σιωνιστικά ΜΜΕ για το Ιράν περί «χορηγού της διεθνούς τρομοκρατίας» είναι ένα τερατώδες προπαγανδιστικό ψέμα που σκοπό έχει να αποσιωπήσει την πραγματικότητα και να κρύψει τα ματωμένα χέρια των δυτικών κυβερνήσεων. Το προπαγανδιστικό ψέμα εναντίον του Ιράν δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι οι ιρανικές σιιτικές κυβερνήσεις έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τον ιμπεριαλισμό και την τρομοκρατία των ΗΠΑ και των Σιωνιστών.

Το Ιράν με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτή την εποχή δίνει μια τελευταία ευκαιρία στις ΗΠΑ και τους πρόθυμους συμμάχους τους να διασώσουν τα προσχήματα και να συμφωνήσουν σε μια λύση που θα απομακρύνει τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύρραξης.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-iran-proteinei-eirhnikh-lush-gia-to-purhniko-tou-programma#ixzz2lHSVZhM3

Exit mobile version