Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλασματικό το 30% της ανεργίας: Η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη

Πλασματικό το 30% της ανεργίας: Η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί, ξέρουμε ότι η ανεργία στην χώρα μας πλησιάζει ανησυχητικά το 30%, ενώ χτυπά αμείλικτα την Ελληνική Νεολαία με ποσοστό της τάξεως του τρομακτικού 60%. Θα περίμενε κανείς ότι οι κυβερνώντες μόνο και μόνο με αυτά τα στοιχεία θα είχαν παραιτηθεί, ζητώντας συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για το κακό που του προκάλεσαν. Φυσικά, αυτό απαιτεί την ύπαρξη τσίπας, οπότε δεν θα έπρεπε να το περιμένουμε.

Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα και δεν αναφερόμαστε στην φοροαρπακτική πολιτική που εφαρμόζεται σε έναν Λαό με 30% ανεργία. Αναφερόμαστε στα νέα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι ένας στους τρείς εργαζόμενους παραμένει απλήρωτος για διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών. Δηλαδή από το εναπομείναν 70% (αφότου αφαιρέσουμε την ανεργία), το 33% είναι εν δυνάμει άνεργοι, αφού δεν πληρώνονται επί τέσσερεις συνεχόμενους μήνες. Δηλαδή έχουμε άλλο ένα 23% ανθρώπων που οικονομικώς βρίσκονται στην ίδια θέση με τους ανέργους.

Θα περίμενε κανείς η κατρακύλα να σταματάει σε αυτό το σημείο, όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, όσο και αν κάποιος δυσκολεύεται να το πιστέψει. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η «μαύρη» εργασία βρίσκεται στο 30%, ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, του υπουργείου Εργασίας, τον Οκτώβριο  6 στις 10 προσλήψεις αφορούσαν ελαστικές μορφές απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία. Απομένει, δηλαδή, ένα ελάχιστο ποσοστό Ελλήνων που εργάζεται και πληρώνεται κανονικά, όπου λέγοντας κανονικά εννοούμε με τις ανάλογες μειώσεις μισθών της τάξης του 27%-35%.

Το τραγικό της υποθέσεως είναι ότι επί ενός Λαού  που δοκιμάζετε με αυτό τον τρόπο που περιγράψαμε, εφαρμόζονται οι πολιτικές του μνημονίου, σύμφωνα με τις οποίες μόνο ο αέρας που αναπνέουμε δεν φορολογείται, αν και καλό είναι να… μην τους δίνουμε ιδέες. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/plasmatiko-to-30-ths-anergias-h-pragmatikothta-einai-akomh-cheiroterh#ixzz2lJagvWrr

Exit mobile version