Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συγκυβέρνηση – Τράπεζες – ΜΜΕ: Συνένοχοι στο ξεπούλημα της Χώρας

 

Το Καθεστώς της σήψης και της παρακμής, το οποίο πλέον δεν κρατάει κανένα πρόσχημα στον ανθελληνικό του χαρακτήρα, έχει ποικίλους τρόπους έκφρασης στην προσπάθεια που κάνει να χειραγωγήσει την θέληση του Ελληνικού Λαού. Τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και οι τράπεζες αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο αλληλοεξαρτώμενων συμφερόντων, τα οποία νοιάζονται μόνο για την εξυπηρέτηση των στενών συντηρητικών τους συμφερόντων. Αυτή η αλληλεξάρτηση αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την ανηθικότητα, την ανομία και την καταλήστευση της Δημόσιας Περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Τα δύο εναπομείναντα κόμματα της συγκυβέρνησης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι κυριολεκτικά υποθηκευμένα στις τράπεζες και ειδικότερα στην διαλυμένη πλέον ΑΤΕ. Το συνώνυμο της κλεψιάς, της απάτης και της αρπαχτής ΠΑΣΟΚ χρωστάει στην ΑΤΕ 145 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάτι λιγότερο χρωστά η ΝΔ. Οι τόκοι με βάση τις καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των δανείων ανέρχονται, σύμφωνα με υπολογισμούς, μόνο για το ΠΑΣΟΚ γύρω στα 22 εκατομμύρια τον χρόνο! Ποσά τα οποία είναι αδύνατον να ξεπληρωθούν, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει συνεχή πτωτική πορεία, επομένως και η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται κι αυτή.

Σε περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ διαλυθεί, κάτι που θεωρείται σίγουρο μετά τις επόμενες εκλογές, τα χρέη αυτά θα μείνουν διά παντός απλήρωτα, χρεωμένα και αυτά στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για τη ΝΔ η οποία είναι θέμα χρόνου για να διαλυθεί κι αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2012 αύξησε λόγω της προεκλογικής του εκστρατείας τον δανεισμό της κατά 15 εκατομμύρια, ποσό μεγαλύτερο από την κρατική επιχορήγηση που εδικαιούτο για το 2013. Και ενώ με νόμο οι κρατικές επιχορηγήσεις έπρεπε να κατακρατούνται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εξόφληση των δανείων τους η κυβέρνηση Παπαδήμου, διαμέσου του υπουργού Γιαννίτση, απελευθέρωσε από τις κατακρατήσεις των δανείων προεκλογικά δύο δόσεις επιχορηγήσεων! Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο άρχισε να διερευνά η Δικαιοσύνη, έχει τόσο πολιτική όσο και ποινική ευθύνη. Γιατί τα κόμματα αυτά επηρεάζουν την πορεία των τραπεζών (είχαν διορίσει τους διοικητές στις κρατικές), επομένως άνετα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η ηθική αυτουργία στην χορήγηση υπέρογκων δανείων χωρίς ανάλογα τραπεζικά κριτήρια.

Είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ψήφισε τροπολογία η οποία, σύμφωνα με διαρροή απόψεων ανωτάτων δικαστικών πηγών, δεν επιτρέπει την δίωξη ούτε των τραπεζιτών που έδωσαν τα δάνεια ούτε των πολιτικών που τα ζήτησαν; Όσο για τις «ενέσεις ρευστότητας» που έκαναν οι τράπεζες με τις κρατικές επιχορηγήσεις, οι πλέον αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι πελάτες τους και η αγορά που έχει στεγνώσει από μετρητά.

Όσο για τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τους ισολογισμούς τους για το 2011, τα χρέη σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά ξεπερνούν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ (!), εκ των οποίων κάτι λιγότερο από τα μισά είναι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρεις βασικοί όμιλοι των ΜΜΕ (ΔΟΛ, Τηλέτυπος, Πήγασος), οι οποίοι αλληλοσυνδέονται, υπολογίζεται ότι έχουν συνολικό δανεισμό που αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 300 εκατ. είναι βραχυπρόθεσμα.

Εκτός από τις «ναυαρχίδες» του μνημονίου τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα στη λίστα με τα χρέη των καναλιών ξεχωρίζει και η Forthnet Media Holdings Α.Ε., που διαθέτει και την ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα Nova με 465,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί ο όμιλος Antenna με 270,5 εκατ. ευρώ, ενώ χρέη που ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ έχει και ο Alpha, όπως και το Star που χρωστάει περίπου 105 εκατ. ευρώ. Αυτό το «ντόμινο» της μνημονιακής συγκυβέρνησης, των τραπεζών και των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ επεξηγεί για ποιον λόγο από κοινού λοιδορούν και συκοφαντούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με το να λασπολογούν ασύστολα και να πολεμούν παράνομα και ανέντιμα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θεωρούν ότι μπορούν να περιορίσουν τον μοναδικό πολιτικό φορέα που αμφισβητεί έμπρακτα την παντοδυναμία τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version