Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έδωσε αναφορά στην Μέρκελ ο Σαμαράς και αυτή τον παρέπεμψε στον Τόμσεν

Έδωσε αναφορά στην Μέρκελ ο Σαμαράς και αυτή τον παρέπεμψε στον Τόμσεν

Ο καλύτερος «πελάτης» της Μέρκελ έχει γίνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αφού όπως σημειώνουν και πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, είναι ο πρωθυπουργός με τις περισσότερες επισκέψεις στην καγκελάριο της Γερμανίας. Αυτό που δεν λένε, βέβαια, είναι ότι οι επισκέψεις Σαμαρά στο «μεγάλο αφεντικό» δεν είναι απλά συχνές, αλλά συχνότατες με τάση να γίνουν πιο συχνές από την σύγκληση υπουργικού συμβουλίου.

Γράφανε από το πρωί οι φυλλάδες και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες τους ότι ο Σαμαράς πήγαινε στο Βερολίνο, προκειμένου να πάρει διαβεβαιώσεις και διθυράμβους για τις «επιτυχίες» του. Η συνάντηση δεν πήγε, όμως, όπως την περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο λόγος που ο πρωθυπουργός μετέβη στο Βερολίνο ήταν να ικετέψει την Μέρκελ να κάνει κάτι για να μπορέσει να συντηρηθεί η συγκυβέρνηση. Προφανώς τις παρέθεσε τα νέα 6 δισ. ευρώ μέτρα που φόρτωσε στον Ελληνικό Λαό και ακολούθως τις έπιασε συζήτηση για την Χρυσή Αυγή και την πανωλεθρία που αναμένει το πολιτικό σύστημα στις επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που ο πρωθυπουργός παραθέτει στους διεθνείς τοκογλύφους αναφορά για την Χρυσή Αυγή. Το είχε πράξει και όταν είχε συναντηθεί με τον Σόιμπλε.

Τελικά η Μέρκελ άδειασε για άλλη μία φορά τον Αντώνη Σαμαρά, προστάζοντας τον ουσιαστικά στην εμμονή στον μνημονιακό δρόμο των συνεχόμενων μέτρων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ η σημερινή «δεν θα είναι συνάντηση διαπραγμάτευσης». Δηλαδή πριν ακόμα από την συνάντηση, οι γερμανοί δήλωσαν ευθέως ότι δεν πρόκειται να συζητήσουν τίποτε, παραπέμποντας ουσιαστικά τον Σαμαρά στον Τόμσεν του «μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε».

Κρίνεται ασφαλής η πρόβλεψη οπότε ότι την επόμενη φορά που ο Σαμαράς θα πει ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα» θα λέει ψέμματα, όπως ψέμματα έλεγε και την προηγούμενη φορά που το είπε, για να αυτοδιαψευστεί από τον τελευταίο προϋπολογισμό που ο ίδιος κατέθεσε και προβλέπει νέα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώΟι Έλληνες δεν θα έχουν να περιμένουν τίποτε διαφορετικό από την μνημονιακή συγκυβέρνηση πέρα από όλο και περισσότερα πακέτα μέτρων, που θα οδηγούν την Πατρίδα και τον Λαό με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στο ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/merekl#ixzz2lQi29UNI

Exit mobile version