Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι δηλώσεις Χέρτσογκ περί προέλευσης της Δημοκρατίας και η αλήθεια

Οι δηλώσεις Χέρτσογκ περί προέλευσης της Δημοκρατίας και η αλήθεια

«Αγανάκτησαν» τα διάφορα εγχώρια «παπαγαλάκια» της πολιτικής και της δημοσιογραφίας με τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «μπόνους» της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως γενέτειρας της Δημοκρατίας απάντησε ότι «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα». Είναι φανερό ότι ο Χέρτσογκ όταν αναφέρεται στην Δημοκρατία εννοεί στην σύγχρονη εκδοχή της, αυτήν του αγγλοσαξονικού τύπου και όχι την Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία. Επομένως γιατί τον λοιδορούν;

Η Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία μόνο κατ’ όνομα μπορεί να συνδέεται με το σημερινό είδος Δημοκρατίας. Από ουσία, όμως, ελάχιστα έως καθόλου. Με τα σημερινά δεδομένα η Αρχαία Αθήνα θα θεωρούνταν μια ρατσιστική Πολιτεία, αφού Αθηναίοι Πολίτες λογαριάζονταν μόνο όσοι είχαν και τους δυο γονείς τους Αθηναίους. Θα θεωρούνταν, επίσης, μια ιμπεριαλιστική δύναμη, σύμφωνα με την σύγχρονη μαρξιστική ανάλυση, ενώ ο όρκος του Αθηναίου εφήβου θα παρέπεμπε κατευθείαν σε εθνικιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου σ’ όλη την Ευρώπη.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι ο Χέρτσογκ έχει απόλυτο δίκιο, με την έννοια ότι η σύγχρονη μορφή Δημοκρατίας, των τραπεζών και των πολυεθνικών, όντως γεννήθηκε στην Αγγλία και την Ελβετία. Το Ελλαδικό Κράτος μπορεί να «υπερηφανεύεται» στο ότι κατάφερε να εκφυλίσει πλήρως αυτή την κοινοβουλευτική τύπου Δημοκρατία με τα όσα συνέβησαν κατά την μεταπολιτευτική περίοδο, ειδικά σε τα τελευταία χρόνια. Εθνικές μειοδοσίες, οικονομικά σκάνδαλα (μίζες, ρεμούλες), κοινωνική αδικία, ηθική διαφθορά, είναι τα αποτελέσματα των έργων των σύγχρονων ψευτοδημοκρατών, οι οποίοι αναγνωρίζουν την Λαϊκή θέληση, μόνο όταν αυτή ξεγελιέται από τις συνήθεις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις και τους ψηφίζει, προκειμένου να φροντίζουν για την διασφάλιση των στενών συντηρητικών συμφερόντων τους.

Όταν, όμως, ψηφίζουν κόμματα τα οποία «δεν είναι στο κόλπο», όπως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τότε δείχνουν το πως εννοούν την ψευτοδημοκρατία τουςΑποκλεισμός της αντίθετης γνώμης, συκοφαντίες, διωγμοί, φυλακίσεις, εσχάτως και δολοφονίες. Ας πάψουν, λοιπόν, να επιτίθενται στον Γερμανό πρώην πρόεδρο και αν έχουν το θάρρος της γνώμης ας ονοματίσουν όλους όσοι πλούτισαν παρανόμως και ανήθικα εις βάρος του Έθνους και του Ελληνικού Λαού. Αλλιώς, ας πάψουν να λαϊκίζουν εκ του ασφαλούς και με σαφείς πονηρούς σκοπούς.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-dhlwseis-chertsogk-peri-proeleushs-ths-dhmokratias-kai-h-alhtheia#ixzz2lQlKHfmt

Exit mobile version