Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος στην Ρόδο από τις πλημμύρες – Πού κρύβεται ο Δένδιας;

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος στην Ρόδο από τις πλημμύρες - Πού κρύβεται ο Δένδιας;

Στην Ρόδο άνοιξαν οι ουρανοί και το νησί πλημμύρισε. Είμαστε βεβαίως συνηθισμένοι στο να πλημμυρίζει η Ελλάδα με την πρώτη νεροποντή, όμως η κατάσταση στην Ρόδο έχει περάσει σε «άλλο επίπεδο», αφού πλέον μετράμε νεκρούς και θύματα. Το γεγονός ότι έχουμε δύο νεκρούς και έναν αγνοούμενο στην Ρόδο μας καλεί να αναζητήσουμε τις ευθύνες των κρατούντων και των υπευθύνων. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, άλλωστε, την στιγμή που υπάρχουν θύματα.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του φορέα, την ευθύνη για την πρόληψη των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές την φέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αποστολή της, η Γενική Γραμματεία φέρει την ευθύνη για σύνταξη κανονισμών, κατάρτιση προδιαγραφών για πρόληψη καταστροφών σε συνεργασία με υπουργεία και άλλους φορείς. Ενώ βάσει των όσων θα ορίσει κάνει εισήγηση στον Υπ. Εσωτερικών για κατανομή των πιστώσεων πολιτικής προστασίας προς τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανήκει στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και όπως προαναφέραμε κάνει εισήγηση στον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να δοθούν κονδύλια στους δήμους για να γίνουν τα απαραίτητα έργα πρόληψης καταστροφών, όπως αυτή που έπληξε την Ρόδο. Από το πρωί που έρχονται τα μαύρα νέα από την Ρόδο, ο Δένδιας πρωτίστως και ο Μιχελάκης δευτερευόντως δεν έχουν βγει να πουν ούτε λέξη.

Δεν κάνουμε λόγο, φυσικά, για ανάληψη ευθύνης, αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε από τους δύο υπουργούς την ύπαρξη συνειδήσεως, όμως δεν έχουν βγει να πουν ούτε καν τα συλλυπητήρια τους προς τις οικογένειες των δύο θυμάτων. Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό βέβαια από την ανάλγητη μνημονιακή κυβέρνηση των υποτακτικών στους διεθνείς τοκογλύφους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/duo-nekroi-kai-enas-agnooumenos-sthn-rodo-apo-tis-plhmmures-pou-krubetai-o#ixzz2lUsOSyzE

Exit mobile version