Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλοι δύο νεκροί στον βωμό των εθνοκτόνων μνημονιακών μέτρων

Την ιστορία με την πλήρη και παταγώδη αποτυχία του μέτρου για εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, την έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Πρόκειται για ένα μέτρο που όχι μόνο έκανε την θέρμανση είδος πολυτελείας, αλλά παράλληλα μηδένισε και τα έσοδα του κράτους, καταφέρνοντας «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Η πολιτική αυτή έστρεψε τους πολίτες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν αυτή τη μετάβαση σε άλλες πηγές θέρμανσης, ενώ όσοι δεν είχαν χρήματα ούτε γι΄ αυτό στράφηκαν στα πατροπαράδοτα τζάκια, μαγκάλια, σόμπες κ.α. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών από την κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθούν όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης και να φορολογηθούν, ενώ αποκορύφωμα και ενδεικτικό της φαιδρότητας της όλης υπόθεσης ήταν οι «παρατηρητές καμινάδων» που προανήγγειλε η συγκυβέρνηση του μνημονίου, προκειμένου να τιμωρήσει όσους χρησιμοποιούν τζάκια.

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης δύο ηλικιωμένοι, 87 και 83 ετών αντιστοίχως, έπεσαν θύματα του ιδιότυπου αυτού πολέμου θέρμανσης που έχει κηρυχτεί από την κυβέρνηση εναντίον του Λαού. Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, οι γείτονες είδαν να βγαίνουν από το σπίτι καπνοί και κάλεσαν βοήθεια. Η Πυροσβεστική που κατέφθασε στο χώρο ύστερα από κλήση που έλαβε, βρήκε τον 87χρονο και την 83χρονη νεκρούς. Το σπίτι ήταν γεμάτο καπνούς που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προήλθαν από το τζάκι.

Άλλοι δύο νεκροί έρχονται να προστεθούν στην μακρά λίστα των θυμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαράς – Βενιζέλου. Θα ήταν απορίας άξιο το γιατί δεν έχει παραιτηθεί ακόμα αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση, όμως την απάντηση την δίνει το γεγονός ότι για να υπάρξει παραίτηση για λόγους «ευθιξίας», θα πρέπει να υπάρχει τσίπα… Όταν οι κυβερνώντες πέρα από ανάλγητοι είναι και ξετσίπωτοι δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/alloi-duo-nekroi-prosfora-ths-mnhmoniakhs-sugkubernhshs#ixzz2lW0VAtut

Exit mobile version