Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προϋπολογισμός ταφόπλακα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Προϋπολογισμός ταφόπλακα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Πριν μερικές ημέρες κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2014 που προβλέπει δαπάνες ύψους 3,112 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Υπουργείο Άμυνας. Η ανάλυση αυτού του ποσού εμφαίνεται στον πίνακα και τις παρατηρήσεις που ακολουθούν.

Αποδοχές και συντάξεις 1.880.400.000
Πρόσθετες και παρεχόμενες παροχές 59.820.000
Καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες 556.750.000
Μεταβιβαστικές πληρωμές 3.238.000
Δαπάνες ΝΑΤΟ 28.792.000
Δαπάνες εξυπηρέτησης και δημοσίας πίστης 583.000.000
ΣΥΝΟΛΟ 3.112.000.000

Οι δαπάνες εξυπηρέτησης αφορούν αποπληρωμή οφειλών παλαιοτέρων εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμήθειες άκρως απαραιτήτων ανταλλακτικών, κυρίως του ΓΕΑ. Επίσης σε αυτή την δαπάνη συγκαταλέγονται και σύγχρονα κράνη Kevlar 6ης γενιάς και για τους τρεις Κλάδους που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στο εργοστάσιο Κύμης (ΗΜΚ) των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Προφανώς το Υπουργείο Άμυνας αναμένει, εξ άλλου η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους τοκογλύφους της τρόικα την διάλυση της Αμυντικής Βιομηχανίας, να κλείσει αυτό το εργοστάσιο ούτως ώστε αυτή η ανάθεση αξίας 9,7 εκατομμυρίων να δοθεί σε γνωστούς μεσάζοντες των πολιτικάντηδων.Πέραν αυτών η μεγαλύτερη δαπάνη ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων αφορά μισθούς και συντάξεις και οι καταναλωτικές παροχές ανέρχονται σε 557 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Το συμπέρασμα που συνάγεται από την ανάλυση του πίνακα είναι ότι και το 2014 παραμένει ένα έτος άνευ οποιασδήποτε υλοποίησης νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο προϋπολογισμός σε σχέση με πέρυσι, που ήταν ήδη ασφυκτικός, έχει μειωθεί κατά 284 εκατομμύρια και σε σχέση με το έτος 2009  (6.574.550.000 ευρώ) έχει μειωθεί κατά 3,5 δισεκατομμύρια, ήτοι μείωση 48%!

Στον αντίποδα ο εχθρός διατηρεί τα τελευταία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο τις δαπάνες των φορέων του που σχετίζονται με την άμυνα της χώρας. Οι δαπάνες αυτές το 2014 αυξάνονται κατά 10% σε σχέση με το 2013 και ανέρχονται σε 18,24 δισεκατομμύρια ευρώ (49,6 δις τουρκικές λίρες). Η δαπάνη αυτή ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ της Τουρκίας. Ο προϋπολογισμός της γενικής γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας που υλοποιεί όλες τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων στα 16 κρατικά αμυντικά εργοστάσια παραμένει άγνωστος. Εκτιμάται όμως πως η  SSM  θα δαπανήσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 50% θα αφορά έρευνα και ανάπτυξη! Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το σύνολο των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας δεν υπόκειται σε έλεγχο από το Κοινοβούλιο ή το τουρκικό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συμπέρασμα εκ της απλής παράθεσης των μεγεθών των προϋπολογισμών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας: Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα λόγω και έργω. Έχει καταλάβει την μισή Κύπρο και έχει εκδιώξει τους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Η Τουρκία διαθέτει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο του κόσμου (με εξαίρεση τις ΗΠΑ) απέναντι από τα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου και οι τουρκικές δυνάμεις είναι πολλαπλάσιες  των ελληνικών στον Έβρο, και μάλιστα σε επιθετική διάταξη. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συμπεράνουμε ότι η Τουρκία συνιστά απειλή;

Οι προδότες πολιτικάντηδες και όλο το φάσμα των Ελλήνων φιλότουρκων, και προσφάτως φιλοισραηλινών, πολιτικών ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό του 2014 για τις αμυντικές δαπάνες παραδίδουν την χώρα στην λεηλασία και κατοχή. Οι υπουργοί Άμυνας και το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα της μίζας και ληστοκρατίας που επί χρόνια με τις υπαγορευμένες εξοπλιστικές επιλογές τους αλλά και την πλήρη αποτυχία τους να μετασχηματίσουν τις αμυντικές δαπάνες σε βιομηχανική-τεχνολογική επένδυση αξίζουν τουλάχιστον την χλεύη και τα ποινικά δικαστήρια.

Η οικονομική κρίση σε συμπαιγνία με την ξενόδουλη κυβέρνηση απειλεί την Εθνική υπόσταση. Πρέπει άμεσα να απαλλαγούμε και από την κρίση που δημιούργησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και από τους ξενόδουλους πολιτικάντηδες. Ο Ελληνισμός μπορεί να σωθεί μόνο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τους Εθνικιστές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/propologismos-tafoplaka-gia-tis-enoples-dunameis#ixzz2laxUpyo1

Exit mobile version