Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δουλεμπορικό γεμάτο λαθρομετανάστες προσάραξε σε ερημική παραλία της Κέρκυρας – ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δουλεμπορικό γεμάτο λαθρομετανάστες προσάραξε σε ερημική παραλία της Κέρκυρας - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της περιοχής Άγιος Γόρδιος στην Κέρκυρα, όταν χθες το πρωί αντίκρισαν ξαφνικά μπροστά τους πλοίο με αραβικά σύμβολα και χαρακτηριστικά χώρας της Μέσης Ανατολής, να έχει προσαράξει εγκαταλελειμμένο σε βραχώδες σημείο της ακτής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στη περιοχή είναι τα αίτια που οδήγησαν το -κατα πάσα πιθανότητα- Συριακής προέλευσης, δουλεμπορικό πλοίο να προσαράξει μες τη νύχτα στη βραχώδη ερημική παραλία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο εκβράστηκε απο την τρικυμία μεταξύ άλλων και μικρό φουσκωτό σκάφος, ενώ εκφράζονται φόβοι για διαρροή πετρελαίου ύστερα απο την πρόσκρουση του πλοίου στα αβαθή. Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την αρμόδια Λιμενική Αρχή, ενώ έντονη ανησυχία επικρατεί πλέον στην ευρύτερη περιοχή τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων όσο και για την οικολογική ρύπανση μετά το γεγονός.

Ειδικοί κάνουν λόγο, σύμφωνα τόσο με τα ίχνη που βρέθηκαν αλλά και το μέγεθος του πλοίου οτι ενδεχομένως μετέφερε πάνω απο 100 λαθρομετανάστες, οι οποίοι ακόμη και αν συλληφθούν, σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ παραμένουν στη χώρα οπου εισέβαλλαν ή ακόμη και αν “αποδράσουν” σε άλλη χώρα της Ε.Ε. επαναπροωθούνται υποχρεωτικά στην αρχική χώρα εισόδου.

Το παράτησαν και εξαφανίστηκαν – Μάρτυρες το σχέδιο δράσης και τα ίχνη

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν το μεσημέρι άνδρες του Λιμενικού στο σημείο, ουδείς εντοπίστηκε εκ των επιβαινόντων στο “Συριακό πλοίο φάντασμα”. Το εξαιρετικά περίεργο γεγονός δεδομένου και της γεωγραφικής θέσης, φανερώνει πως ο καπετάνιος του δουλεμπορικού γνώριζε πως η δυτική πλευρά του νησιού εκτός απο πιο ερημική βρίσκεται και ανυπεράσπιστη από τις αρχές και τα ραντάρ που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Κέρκυρας (προς Αλβανία).

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω σημείο αποτελεί φυσική συνέχεια της τουριστικής παραλίας του Αγίου Γόρδη, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αμμώδης, αλλά το… δήθεν “αλιευτικό” -εντελώς τυχαία- επέλεξε να προσαράξει στο πιο απόμερο και βραχώδης κομμάτι της παραλίας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και δεδομένου οτι το γεγονός διατρανώνει πως η χώρα όχι απλά είναι ανεξέλεγκτη και έρμαιο στις δράσεις των δουλεμπόρων αλλά οι λαθρομετανάστες πλέον εισβάλλουν και απο σημεία που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας, το συμβάν επιδιώκεται επισήμως να αποσιωπηθεί και να υποτιμηθεί προκειμένου να μην δοθεί έκταση.

Κι ενώ τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι άφαντοι λαθρομετανάστες βρίσκονται διάσπαρτα στο σημείο και τα στοιχεία μαρτυρούν πως το παρατημένο πλοίο τελικά μόνο αλιευτικό δεν ήταν. Άλλη τροπή μοιάζει να παίρνει το θέμα σε επίσημο επίπεδο. Τι κι αν η παραλία έχει γεμίσει από αντικείμενα που μόνο τον αλιευτικό χαρακτήρα του πλοίου δεν καταμαρτυρούν.Υπολείμματα ρουχισμού, πολλά σωσίβια, τρόφιμα με ετικέτες αραβικής γραφής, παιδικά και γυναικεία παπούτσια και τιμαλφή μέχρι και φάρμακα επιβεβαιώνουν πως στο πλοίο επέβαιναν εκτός απο το πλήρωμα και επιβαίνοντες που, ουδεμία σχέση με … ψάρεμα δεν είχαν.

Ορισμένοι μάλιστα εκπλήσσονται απο κάποιους επίσημους κύκλους που εκτός της αποσιώπησης του συμβάντος, ετοιμάζονται να κάνουν λόγο για απλό… αλιευτικό που ακυβέρνητο προφανώς (!) ταξίδεψε μόνο του απο την Μέση Ανατολή ως την Κέρκυρα για να προσαράξει μια θυελλώδη νύχτα σε ερημική πλευρά μιας τουριστικής παραλίας στον Άγιο Γόρδιο.

Το σενάριο περί δήθεν “ακυβέρνητου πλοίου” επίσης καταρρίπτεται και από το γεγονός οτι το πλοίο δεν ναυάγησε αλλά προσάραξε και μάλιστα ως φαίνεται… έριξε και άγκυρα για να “ξεφορτώσει”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apokleistiko-doulemporiko-prosaraje-nuchta-se-erhmikh-paralia-tsh-kerkuras#ixzz2lf8JZb9d

Exit mobile version