Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επιστροφή του Σχεδίου Ανάν από τους πολιτικάντηδες

Η επιστροφή του Σχεδίου Ανάν από τους πολιτικάντηδες

Το σχέδιο Ανάν, για να θυμηθούμε λίγο την ιστορία, προέβλεπε την δημιουργία ενός ομόσπονδου κυπριακού κράτους, διζωνικού και δικοινωτικού. Το σχέδιο αυτό τότε είχε υποβληθεί στην δοκιμασία του δημοψηφίσματος, όπου και φάνηκε η θέληση του Λαού. Τότε οι τούρκοι έποικοι, υπακούοντας στις προσταγές της Άγκυρας το υπερψήφισαν, αφού το σχέδιο Ανάν υπακούει πιστά στα τουρκικά συμφέροντα. Όμως ο Ελληνικός Λαός το έστειλε στον αγύριστο με ένα ποσοστό που προσέγγιζε το 76%.

Τη σήμερον ημέρα το συγκεκριμένο σχέδιο  είναι πιο απαραίτητο από ποτέ για την Τουρκία, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να βάλει χέρι στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Βεβαίως δεν μπορεί να επανέλθει αυτό το σχέδιο μέσω των διαμεσολαβητών, γιατί ο Λαός έχει αποφανθεί σχετικώς με δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται καν παρερμηνείας. Οπότε ο μοναδικός τρόπος για να επανέλθει το εν λόγω σχέδιο είναι μέσω της πολιτικής οδού, δηλαδή να το επαναφέρουν μειοδότες πολιτικοί.

Η αρχή έγινε με την ελλαδική συγκυβέρνηση του μνημονίου, η οποία δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου διατράνωσε την θέληση της να συναντηθεί με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους, δίνοντας έτσι διπλωματική υπόσταση σε ένα παράνομο κατοχικό μόρφωμα, που η Ελλάδα ουδέποτε έχει αναγνωρίσει. Σειρά έλαβε, μετά την εθνοπροδοτική πρωτοβουλία Βενιζέλου, η κυπριακή μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία όρισε και συνάντηση με τον Έρογλου.

Έτσι πραγματοποιείται μία νέα ιστορική υποχώρηση έναντι της Τουρκίας, σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία το Έθνος μας βιώνει πολύ δύσκολες στιγμέςΑυτές τις δύσκολες στιγμές εκμεταλλεύεται το αντεθνικό μόρφωμα του Μνημονίου σε Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να ξεπουλήσει τα Εθνικά Θέματα και να προωθήσει τα τουρκικά συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-epistrofh-tou-schediou-anan-apo-tous-politikanthdes#ixzz2lhs84qa6

Exit mobile version