Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κι άλλο αίμα στον βωμό των μεγαλοεργολάβων – Αιματηρό δυστύχημα στα Τέμπη

Κι άλλο αίμα στον βωμό των μεγαλοεργολάβων - Αιματηρό δυστύχημα στα Τέμπη

Πολλές είναι οι φορές που η συγκυβέρνηση του μνημονίου έχει δώσει δώρα – συμβάσεις εκατομμυρίων στους μεγαλοεργολάβους. Προσφάτως μάλιστα η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, το «Βήμα», πανηγύριζε για την απελευθέρωση των κονδυλίων για ξεμπλοκάρισμα των δημοσίων έργων, την ίδια ώρα που οι Έλληνες πένονται. Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι ο πρώτος υπουργός που είχε δηλώσει την ανησυχία του για το θέμα των δημοσίων έργων ήταν ο διώκτης της Χρυσής Αυγής, Μάκης Βορίδης.

Παρόλα αυτά, οι εν Ελλάδι δρόμοι είναι από τους ακριβότερους στον κόσμο, αφού για να κάνει κάποιος την οποιαδήποτε διαδρομή θα πρέπει να καταβάλει ανά τακτά και συχνά διαστήματα υπερβολικά διόδια, προς τους εργολάβους. Τα διόδια αυτά πληρώνονται ως αντίτιμο για δρόμους αθλίας ποιότητας, χωρίς φωτισμό και χωρίς καμία ασφάλεια, όπου για πολλά συνεχή χιλιόμετρα ο οδηγός βρίσκεται στο σκοτάδι και κατευθύνεται στο κενό.

Ένας τέτοιος δρόμος, μηδενικής ασφάλειας, για την χρήση του οποίου οι οδηγοί καταβάλλουν υπερβολικό αντίτιμο είναι και ο δρόμος στα Τέμπη. Ένας δρόμος εξαιρετικά στενός, με απότομες στροφές, μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, τον οποίο μοιράζονται ΙΧ, νταλίκες, λεωφορεία κ.λ.π. Ένας δρόμος με μηδενικό φωτισμό, ένας δρόμος πραγματική καρμανιόλα που πολλάκις έχει ποτιστεί από το αίμα των Ελλήνων.

Ενδεικτικά και μόνο να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν συμβεί άλλα δύο ευρέως γνωστά, πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα. Το ένα στις 4 Οκτωβρίου του 1999, λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με ένα φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άτομα, 6 επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ στις 13 Απριλίου του 2003, φορτηγό που μετέφερε ξυλεία από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο το οποίο μετέφερε μαθητές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 21 από αυτούς.

Το πόσο «ασφαλέστερος» έχει γίνει ο συγκεκριμένος δρόμος από το 1999 ή το 2003 μέχρι σήμερα, αψευδείς μάρτυρες όλοι όσοι τον έχουν χρησιμοποιήσει και κυρίως αψευδής μάρτυρας οι εικόνες του σημερινού αιματηρού τροχαίου μεταξύ ενός λεωφορείου ΚΤΕΛ, ενός ΙΧ και μίας νταλίκας, από το οποίο ήδη μετράμε έναν νεκρό και 15 τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ki-allo-aima-ston-bwmo-twn-megaloergolabwn-aimathro-atuchhma-sta-temph#ixzz2llp9639q

Exit mobile version