Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Έλληνες Γιατροί”: Περί των φαιδρών προσπαθειών ακύρωσης της αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής – ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 23/11/2013, πραγματοποιήθηκε, ακόμα μια φορά, με τεράστια επιτυχία η αιμοδοσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Πίσω όμως από το γεγονός, διαδραματίζεται μια ολόκληρη πλεκτάνη με πρωταγωνιστικό ρόλο συνδικαλιστικά όργανα, σε τέτοιο φάσμα κι έκταση, που μόνο σενάρια επιστημονικής φαντασίας μπορούν να χαρακτηριστούν. Μόνο που δυστυχώς κάθε άλλο παρά στη ζώνη του λυκόφωτος κινούνται, μια και στην Ελλάδα του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων η μειονότητα δεσπόζει έναντι του δίκαιου και του ηθικού.

Ενώ λοιπόν, είχε προγραμματιστεί με τις απόλυτες νόμιμες διαδικασίες η πραγματοποίηση Αιμοδοσίας στα πλαίσια της δράσεως των Τοπικών μας, από τις 12/11/2013, ξεκινά μια έντονη κινητοποίηση από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του Δ.Σ του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» , προς την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν και προς τον υπουργό Υγείας, με απώτερο στόχο την ακύρωση Αιμοληψίας από το Νοσοκομείο Ελπίς και με συγκεκριμένη αναφορά κατά της Διευθύντριας του Κέντρου κ. Πολυχρονάκη.

Παραθέτουμε την έγγραφη απάντηση της Συντονίστριας- Διευθύντριας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Έλπις κ. Πολυχρονάκη .

«18/11/2013

«ΠΡΟΣ: – Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ»

-ΠΟΕΔΗΝ

-Πάντες ενδιαφερόμενους

Από: Ελένη Πολυχρονάκη

Συντονίστρια- Διευθύντρια Αιμοδοσίας Γ.Ν Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ»

Σε απάντηση του αιτήματός σας περί κυρώσεως προγραμματισμένης αιμοληψίας στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σας γνωρίζω τα εξής:

Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας, λειτουργεί με βάση την εθελοντική μη αμοιβόμενη αιμοδοσία και με συγκεκριμένες κανονιστικές διατάξεις, σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία. Η όποια κομματική ταυτότητα των αιμοδοτών δεν συνιστά αιτία αποκλεισμού από την αιμοδοσία.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αιμοδοτών να δηλώσουν για ποιους λόγους προσφέρουν το αίμα. Αν εξαιρεθούν οι υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία, όλοι οι υπόλοιποι εκατοντάδες χιλιάδες αιμοδότες που δηλώνουν ότι επιθυμούν να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες σε αίμα των συναδέλφων στην εργασία, των ενοριτών στην εκκλησία, των συντοπιτών, των συνδημοτών, των συναγωνιστών, των συντεχνιτών, των μελών του συλλόγου τους, είναι όλοι ρατσιστές;

Σε αυτή την περίπτωση, γιατί δεν ζητήσατε την ακύρωση αιμοδοσίας που πραγματοποίησε στις 20/05/2013 το ΠΑΜΕ, μόνον για την εργατική τάξη!

Τη συλλογή, διαχείριση και διανομή του προσφερόμενου αίματος, τελούν κατ’ αποκλειστικότητα οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και κανείς δεν παρεμβαίνει στο έργο τους: ούτε εσείς, ούτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! (Μήπως είσαστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος;  Πάντως η Χ.Α δεν έχει θέσει κανένα περιορισμό στην χρήση του αίματος σε καμία Αιμοδοσία με την οποία συνεργάστηκε και μόνον εσείς δράτε εμποδιστικά στη συλλογή του αίματος από το ΕΛΠΙΣ. Μικροπολιτικές παρεμβάσεις αυτού του είδους είναι εκτός ορίων δικαιοδοσίας σας). Κατά την περίοδο 2012-13, η Χ.Α έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες αιμοδοσίες στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Επίσης ταυτόχρονα με εμάς θα γίνουν αιμοληψίες και από άλλα νοσοκομεία. Γιατί δεν απαιτείται να ακυρωθούν όλες αυτές, παρά μόνον η αιμοδοσία σε συνεργασία με το ΕΛΠΙΣ; Σας καταγγέλω για μεροληπτική και δυσφημιστική συμπεριφορά εις βάρος μου και σας δηλώνω ότι γνωρίζω καλά πολύ καλά ποιος και μέσω ποιου, σας υποκινεί. Μάθετε λοιπόν, πως παρ’ ότι δεν έχουμε πολιτικές αλλά υπηρεσιακές διαφορές, ντύνει την προσωπική του εμπάθεια με δήθεν πολιτικό μανδύα και απλά σας χρησιμοποιεί.
Σας παραπέμπω στο άρθρο του κ. Νίκου Κακλαμάνη, μέλους ΚΠΕ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 12/05/2013 «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ισχύουσα νομοθεσία, παρέχει την δυνατότητα στους Χρυσαυγίτες να διατηρούν σε διάφορα νοσοκομεία τράπεζες αίματος με την ονομασία «πράσινη πτέρυγα» (ομολογώ δεν το γνώριζα), όπως κάνουν εδώ και χρόνια εκατοντάδες σωματεία και σύλλογοι.

Εσείς λοιπόν με ποια νομικά ερείσματα μου ζητάτε να παραβώ την ισχύουσα νομοθεσία και να στερήσω από την συγκεκριμένη ομάδα την δυνατότητα να αιμοδοτήσει όπως κάνουν εδώ και χρόνια εκατοντάδες σωματεία και σύλλογοι;

Ήδη, τόσο ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Διοικητής του ΕΛΠΙΣ κ. Θ. Γιάνναρος, έχουν τοποθετηθεί δημοσίως και εκφράσει την πάγια αρχή της Αιμοδοσίας: Παίρνουμε αίμα από όλους και το δίνουμε σε όλους!

Πιστεύω ότι αυτό απαντά και στον Πρόεδρο ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβα που διερωτάται: «Η κ. Πολυχρονάκη θα ανταποκριθεί στο αίτημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; (ΑΥΓΗ 26/09/2013)».

Σοβαρευτείτε σύντροφοι! Ασχοληθείτε με τα συνδικαλιστικά σας καθήκοντα και αφήστε την Αιμοδοσία κι εμένα προσωπικά, ήσυχη!»

Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται αφού, ενώ συμφωνείται η διαδικασία της Αιμοδοσίας να γίνει τελικά στον χώρο του νοσοκομείου, το Σωματείο εργαζομένων ανακοινώνει με έγγραφη κοινοποίησή του ότι αν η Διοίκηση δεν προχωρήσει σε ακύρωση της αιμοδοσίας «θα προβεί σε 6ωρη στάση εργασίας για το προσωπικό της Αιμοδοσίας από 8 π.μ έως 2 μ.μ». Δηλαδή για να καταλάβουμε καλύτερα το Σωματείο παίρνει απόφαση για το προσωπικό Αιμοδοσίας, χωρίς την άδειά του!

Στις ίδιες βάσεις περίπου κινήθηκαν και τα συνδικαλιστικά όργανα του Γ.Ν Παίδων Αθηνών «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», παρ’ όλες τις έγγραφες δηλώσεις και ευχαριστίες για την επιλογή προσφοράς αίματος προς τους ασθενείς του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα στήνεται ένα συνδικαλιστικό σόου έξω από το νοσοκομείο μη σεβόμενοι τα παιδιά που νοσούν στο ογκολογικό τμήμα, ενώ η Χρυσή Αυγή καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες καταφέρνει να ειδοποιήσει τους αιμοδότες να μην προσέλθουν στο χώρο του Νοσοκομείου και να αποτρέψει  εντάσεις, σεβόμενοι προπαντός τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους καθώς και το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργαζόταν και δεν εμπόδιζε όσους επιθυμούσαν να προσφέρουν το αίμα τους για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Πέρα από νόμους και ηθική οι συνδικαλιστές με την σοβαρότητα που τους αρμόζει ανάγκασαν τους υποστηρικτές μας, άνθρωποι του μόχθου και οι περισσότεροι από αυτούς χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, να τρέχουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο! Γιατί; Την εποχή που το κράτος «καίγεται» για δημιουργία και επάρκεια Τράπεζας αίματος και το εισάγει πληρώνοντας πανάκριβα, Νοσοκομεία αποποιούνται 150 φιάλες αίματος, τουλάχιστον! Οι εργαζόμενοι κλείνουν τις εισόδους για να μην αποκτήσει το Νοσοκομείο Παίδων φιάλες αίματος, που πολλοί ασθενείς, μεταξύ τους και παιδιά, έχουν ανάγκη εκείνη ακριβώς τη στιγμή! Σε μια χώρα όπου το θέατρο του παραλόγου πρωτοστατεί, κανείς δεν διώκει τους παρεμποδίζοντες, ενώ οι ιθύνοντες των Ισραηλιτών περίτρανα διαλαλούν ότι δικαιούνται μονάδα αιμοληψίας προς όφελος των 600 «ομόθρησκων» και μόνο, μελών τους. Και καλά κάνουν! Γιατί όμως αυτός ο διαχωρισμός και ρατσισμός απέναντι στους Έλληνες Εθνικιστές;

Ξεχνούν ή αγνοούν εσκεμμένα οι ιθύνοντες, πως η διφυής και αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στην Ηθική και στην πραγματικότητα ενσαρκώνεται μέσα από τις ανιδιοτελείς πράξεις δωρεάς, όπως η αιμοδοσία;

Εάν σε ορισμένους η διατύπωση αυτή φαντάζει υπερβολική κι εξωθημένη, αυτό συμβαίνει γιατί ο ανθρωπισμός και η ψυχική ευγένεια δεν τους επιτρέπει να δουν τη δωρεά αίματος, ως οτιδήποτε άλλο παρά ως το τελευταίο δώρημα.

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, πως οι εκατοντάδες ασθενείς με ανάγκες παροχής αίματος καταδεικνύουν πως μια πρωτοβουλία του Κινήματός μας στο χώρο της κοινωνικής Ηθικής σχετικά με τη διοργάνωση αιμοδοσίας, διόλου άχρηστη και περιττή δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βαδίζει τον δύσκολο δρόμο της ηθικής έμπρακτα. Ενάντια στα καταστροφικά ένστικτα της μνημονιακής κυβέρνησης μέσα από ένα πλέγμα απαγορεύσεων με τη βούλα θεϊκής επικύρωσης, ώστε να γίνονται περισσότερο επίφοβες, οι Χρυσαυγίτες δεν πτοούνται. Τα μικροκομματικά συμφέροντα και ο ενβαπτισμός της πολιτικής χροιάς μαζί με την επίδειξη της κρατικής εξουσίας για την απαγόρευση της αιμοδοσίας, αποδεικνύουν περίτρανα την εμπάθεια και την μικροπρέπεια όλων εκείνων που δήθεν νοιάζονται για τον Έλληνα πολίτη, αλλά συνειδητά αφαιρούν την ελευθερία επιλογής και ανιδιοτελούς πράξης προσφοράς του κάθε Έλληνα Εθνικιστή προς τον συνάνθρωπό του!

Επειδή εμείς δεν εμφορούμαστε από μικροκομματικά συμφέροντα και εμπάθεια, αφότου ευχαριστήσουμε τα νοσοκομεία Τζάνειο, Γ. Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, Ασκληπιείο Βούλας, τα οποία μας εξυπηρέτησαν πρόθυμα παρά το γεγονός ότι απευθυνθήκαμε σε αυτά, εξ ανάγκης, την τελευταία στιγμή, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι θα μεταφερθούν φιάλες αίματος και προς το «Αγία Σοφία» και προς το «ΕΛΠΙΣ», γιατί οι ασθενείς δεν πρέπει να πληρώνουν τις μικροκομματικά παιχνίδια των συνδικαλιστών. 

Περισσότερες φωτογραφίες από την Πανελλήνια Ημέρα Αιμοδοσίας

Πύργος

Ναύπλιο

Αίγιο

Σάμος

Λάρισα

Καβάλα

Κομοτηνή

Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε περισσότερα:http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-peri-twn-faidrwn-prospatheiwn-akurwshs-ths-aimodosias-ths-c#ixzz2lvt15u7d

Exit mobile version