Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν απομονώνει το Ισραήλ

Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν απομονώνει το Ισραήλ

Η προσωρινή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν δίνει ελπίδα στον Άσσαντ ότι θα παραμείνει στην εξουσία για να μπορέσει να απελευθερώσει την χώρα του από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και ταυτόχρονα απομονώνει το Ισραήλ, το οποίο θα κάνει ότι μπορεί μέσω του εβραϊκού λόμπι να ματαιώσει με κάθε τρόπο την συμφωνία. Επίσης εξαγριώνει την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, την Τουρκία και άλλες σουνιτικές χώρες του Αραβικού Κόλπου, οι οποίες έτρεφαν ελπίδες ότι οι συνομιλίες της Γενεύης για τα πυρηνικά θα εξευτέλιζαν και θα ταπείνωναν το σιιτικό Ιράν και θα διευκολύνονταν έτσι στην εκδίωξη του Άσσαντ από την ηγεσία της Συρίας.

Στην σκληρή πολιτική σκηνή της Μέσης Ανατολής η προσωρινή συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των 5+1 μεγάλων δυνάμεων  που θα έχει ισχύ 6 μηνών αποδεικνύει ότι η Δύση προσωρινά δεν θέλει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ενός πολέμου στην Μέση Ανατολή με παγκόσμιες προεκτάσεις και ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στην Συρία και γενικά στην περιοχή αυτή. Φαίνεται ότι η κοινή γνώμη, οι πολίτες, των μεγάλων δυνάμεων, κυρίως η κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας δεν μπορούσαν να αντέξουν ένα ακόμη Ιράκ ή Αφγανιστάν.

Πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε η Ρωσία, η οποία ήθελε πάση θυσία να συνεχίσει να ηγείται της Συρίας ο Άσσαντ που είναι ο μοναδικός σύμμαχος του Ιράν στον αραβικό κόσμο. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι οι συνομιλίες της Γενεύης και η επιτευχθείσα συμφωνία αποτελούν ένα ισχυρότατο στρατηγικό ράπισμα στον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Εάν εξακολουθεί να θέλει να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ώστε το Ισραήλ να παραμείνει η μοναδική πυρηνική δύναμη στην Μέση Ανατολή θα είναι μόνος του όταν απογειώνονται τα ισραηλινά βομβαρδιστικά. Ίσως τα καύσιμα των βομβαρδιστικών να είναι δωρεά της Σαουδικής Αραβίας.

Βεβαίως ο Νετανιάχου θα στείλει όλα τα «άγρια σκυλιά» του εβραϊκού λόμπι να πείσουν τους γερουσιαστές του Κογκρέσου των ΗΠΑ να μην ψηφίσουν την συμφωνία με το Ιράν και να ενισχύσουν έτσι την ισραηλινή επιθετικότητα στην Μέση Ανατολή. Οι πολίτες όμως των ΗΠΑ δεν φαίνεται να θέλουν να ξαναζήσουν ένα ακόμη Ιράκ ή Αφγανιστάν μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί το αμερικανοσιωνιστικό όνειρο της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Ενώ το Ιράν που χαρακτηριζόταν έως πρόσφατα από τα ΜΜΕ ως η πλέον επικίνδυνη χώρα με το πλέον επικίνδυνο οπλοστάσιο, τα δήθεν πυρηνικά, τώρα το Ισραήλ αρνούμενο να δεχτεί την συμφωνία της Γενεύης θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως η χώρα με την πλέον επικίνδυνη κυβέρνηση. Βέβαια οι 6 μήνες διάρκειας της συμφωνίας είναι ένα μεγάλο διάστημα. Θα πρέπει να γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, διότι οι απόψεις των αμερικανών διπλωματών και των ρώσων και ιρανών σε ορισμένα σημεία αποκλίνουν, όπως στο θέμα του εμπλουτισμού του ουρανίου. Ο πρόεδρος πάντως του Ιράν δήλωσε ότι η προσπάθεια ορισμένων διεθνών κύκλων, εννοούσε βέβαια τους σιωνιστές, να εμφανίσουν το Ιράν ότι κατασκευάζει πυρηνικά όπλα θα αποδειχθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος  ως «ιστορικό ανέκδοτο».

Οι Σαουδάραβες μαζί με τους Τούρκους, τους Καταριανούς και τους Κουβεϊτιανούς έχουν ήδη καταπιεί το πικρό περιεχόμενο του διπλωματικού ποτηριού της νίκης του Ιράν. Στην Δαμασκό είναι βέβαιο ότι ο Άσσαντ θα μπορέσει επιτέλους απερίσπαστα να ξεκαθαρίσει μια για πάντα την κατάσταση στην χώρα του.

Γ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-sumfwnia-gia-ta-purhnika-tou-iran-apomonwnei-to-israhl#ixzz2lvuaFMWt

Exit mobile version