Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξέχασε το μνημόνιο ο Τσίπρας – Καμία αναφορά σε άρθρο του στην “Guardian”

Ξέχασε το μνημόνιο ο Τσίπρας - Καμία αναφορά σε άρθρο του στην “Guardian”

Είδε και απόειδε ο Αλέξης Τσίπρας με την συνεχιζόμενη διακωμώδηση του από το σύνολο του Ελληνικού Λαού. Νεοπασόκο τον αποκαλούν κάποιοι, «κωλοτούμπα» κάποιοι άλλοι, ενώ οι ίδιοι οι σύντροφοι του στα πηγαδάκια της βουλής κάνουν λόγο για τον «Καρατζαφέρη της αριστεράς». Ο λόγος που δέχεται αυτές τις επιθέσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αλλεπάλληλες αλλαγές πλεύσης στην θέση του για το μνημόνιο και το ύποπτο γεγονός ότι οι θέση αυτή αλλάζει ανάλογα με το κοινό, στο οποίο απευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ζαλίστηκαν βλέπετε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι οπαδοί του από τον πρόεδρο που την μια στιγμή επαναδιαπραγματεύεται το μνημόνιο και την άλλη το σκίζει, ανάλογα με το αν απευθύνεται στο κομματικό κοινό ή στους διεθνείς τοκογλύφους.

Κάνανε πρόσκληση, λοιπόν, στον Τσίπρα να γράψει ένα άρθρο για την ναυαρχίδα του καπιταλισμού, την “Guardian”. Λίγες ημέρες πριν ο Τσίπρας είχε πει σχετικά με τις κωλοτούμπες του το εξής φαιδρό: «ξέρετε πώς είναι τώρα, αλλιώς μιλάς σε ειδικά ακροατήρια ακαδημαϊκών κι αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση». Από ότι φαίνεται η δικαιολογία του αυτή δεν έπεισε κανέναν και έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε προ ενός τρομαχτικού διλήμματος. Από την μία δεν μπορούσε να κάνει λόγο για κατάργηση του μνημονίου, γιατί στην “Guardian” θα τον διαβάσει και κανείς ξένος παράγοντας. Από την άλλη δεν μπορεί να κάνει άλλη μία κωλοτούμπα, γιατί οι ίδιοι οι σύντροφοι του τον έχουν στην «γωνία», χώρια που γελάει ο κόσμος.

Έτσι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος». Και η απόφαση ελήφθη: Δεν θα γίνει καμία αναφορά στο μνημόνιο. Έτσι έγραψε ο Τσίπρας το άρθρο του, που διαφημίζεται σήμερα από το σύνολο των καθεστωτικών μέσων, μνημονιακών και «αντιμνημονιακών», αφού αφήνει ικανοποιημένος τους πάντες. Θα ήταν πραγματικά υπερήφανος ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ιδεολογικό του τέκνο. Κατάφερε να τους δουλέψει όλους.

Διαβάσαμε, λοιπόν, με εξαιρετικό ενδιαφέρον το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην “Guardian”. Παρατηρήσαμε, βέβαια, ότι επρόκειτο για μετάφραση άρθρου του στην αγγλική, αφού ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι λιγάκι «τραγικός» σε αυτά τα θέματα. Επίσης παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο μνημόνιο. Γίνεται μια γενικόλογη αναφορά στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας και ύστερα καταπιάνεται με την «άνοδο της ακροδεξιάς» που ενώνει ολόκληρο το σύστημα του μνημονίου και κάνει διαφήμιση του εαυτού του για την προεδρία της Κομισιόν και τις ευρωεκλογές.

Κάπως έτσι σχεδιάζει να κοροϊδέψει τον κοσμάκη ο Τσίπρας. Προεκλογικά θα τάζει λαγούς με πετραχήλια και μετά τις εκλογές θα υπογράψει μια συνεργασία με την ΝΔ, προκειμένου να μην ταλανιστεί ο τόπος από την ακυβερνησία. Και το μνημόνιο θα παραμείνει ως «παραχώρηση» του Τσίπρα προς την ΝΔ, ενώ η ΝΔ θα «παραχωρήσει» στον Τσίπρα την παραχώρηση εθνικών θεμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tsipras-gkarnitan#ixzz2lxjeTgkI

Exit mobile version