Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα “Στόχος”: Με γελοιότητες προσπαθούν να στήσουν την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής

Εφημερίδα “Στόχος”: Με γελοιότητες προσπαθούν να στήσουν την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Στόχος” φιλοξένησε χθες άρθρο για το σαθρό κατηγορητήριο, με το οποίο η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά κρατά παράνομα προφυλακισμένους τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο και τους δύο Συναγωνιστές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.

“Είναι πραγματικά τραγικό. Την ημέρα που κατέθεσε αίτηση τροποποίησης των όρων προφυλάκισης – στην ουσία δηλαδή αίτηση για αποφυλάκιση – ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι υπάλληλοι του καθεστώτος ορμούσαν σε σπίτι Ταγματάρχη των Ειδικών Δυνάμεων, ενός δηλαδή Αξιωματικού πρώτης γραμμής κι «ανακάλυπταν» μαζί με ληγμένες άδειες όπλων, αναπτήρες, φωτογραφίες και αφίσες που χρωμάτιζαν τις πολιτικές του προτιμήσεις.

Βέβαια δεν μας «τρομάζει» μόνο η χρονική συγκυρία και προσπάθεια αναθέρμανσης της στιγμής που μοιάζει να κατασκευάζει δικαιολογίες για την παράταση του αναπόφευκτου, δηλαδή της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού και δεν μας «τρομάζει» μόνο η αφέλεια, η προβλεψιμότητα και η προχειρότητα των εγκεφάλων αυτών. Μας τρομάζει χωρίς εισαγωγικά, το ενδεχόμενο σύμφωνα και με τις πληροφορίες μας να εντάσσεται η συγκεκριμένη ενέργεια της εισβολής στο σπίτι του Ταγματάρχη λόγω των φρονημάτων του, σε μια πολική και προσωπική κόντρα ανάμεσα στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και αντιλαμβάνεται κι ο καθένας το ακριβώς εννοούμε.

Ήθελαν οι εισβολείς στο σπίτι του Έλληνα Αξιωματικού να στείλουν ένα μήνυμα και πού; Επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα και γιατί; Χρειάζονται επικοινωνιακά τρικ – τέτοιου είδους γιατί αυτά μπορούν – επειδή τους λείπουν τα πραγματικά στοιχεία; Είναι πραγματικά μυστήριο ο τρόπος που εκθέτουν την ίδια την ανύπαρκτη στρατηγική τους οι υπάλληλοι του καθεστώτος που ανέλαβαν την αποστολή να εξουδετερώσουν την «απειλή».

Σε ένα σοβαρό καθεστώς που θα σεβόταν τον εαυτό του και θα ένοιωθε ότι πραγματικά κινδύνευε θα είχαν «βρει» τα όπλα της Χρυσής Αυγής – ακόμη κι αν δεν είχε – και θα είχαν βρει και πολλά παραπάνω απ’ ότι μπορούσε κανείς να πιστέψει. Και θα τα είχαν θαμμένα στο χωράφι του Μίχου, χτισμένα στο μαγαζί του Παναγιώταρου, κλειδωμένα σε κανά αμπάρι στο Πέραμα για λογαριασμό του Λαγού! Και κανά δυο από αυτά με τα’ αποτυπώματα τους επάνω, αφού ένα σοβαρό καθεστώς θα μπορούσε να μεταφέρει τη σήμερον ημέρα – τα δακτυλικά τους αποτυπώματα από κούπες και ποτήρια σε καλάσνικοφ, σαρανταπεντάρια, μι – δεκάξι και γιατί όχι και σε πεντηντάρια που προσαρμόζονται εύκολα σε ανοιχτά πολιτικά τζιπ μετατρέποντας τα σε άρματα μάχης. ότι πρέπει δηλαδή για τους δρόμους της Αθήνας μέχρι να φτάσουν οι Πεζοναύτες από τον Βόλο με τα δικά τους. Και θα μπορούσαν να είχαν βρει και το σχέδιο σε τσιπάκι, ραμμένο σε μαξιλάρι καναπέ, στο σπίτι ποιανού άλλου; Του Μιχαλολιάκου που δεν θα βγαινε από την φυλακή στον αιώνα τον άπαντα.

Όμως είναι τόσο άχρηστοι που καταφεύγουν σε ψευδομάρτυρες, σε παιδικές υπερβολές, σε σφαίρες στην τσάντα της Ζαρούλια, σε κούπες και κασκόλ, σε αναπτήρες και αφίσες, σε φυλλάδια και ημερολόγια. Και καταντούν κυριολεκτικά γελοίοι στα μυαλά και των πιο ανυποψίαστων, που λαμβάνουν αρκετά ερεθίσματα από την απροκάλυπτη ηλιθιότητα των κατασκευαστών του σκηνικού «εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή», ώστε κι αυτοί ακόμα να υποψιαστούν και να αντιδράσουν. Γιατί θα αντιδράσουν αργά ή γρήγορα, ακόμη και με τον τρόπο που το ίδιο το καθεστώς τους έμαθε στις εκλογές.

Μας πιάνει τρέλα όταν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που σκαρώνουν και διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση, ένα σενάριο που χάνει από παντού, να κληθούν ανά πάσα στιγμή να διαχειριστούν μια κρίση με τους τούρκους ή κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Αλλά δεν μας εκπλήσσει. Γιατί έτσι κι αλλιώς το περιγράφουμε χρόνια, μόνο τώρα το αισθανόμαστε από άλλη διάσταση και μας δίνει χειροπιαστές αποδείξεις και τεκμήρια για ότι ισχυριζόμαστε. Δεν είναι μόνο ένα κακό καθεστώς. Δεν είναι αυτό ένα καθεστώς αποφασισμένο να ζήσει, αλλά ένα συνονθύλευμα μηχανισμών και ανθρώπων που ο καθένας ξεχωριστά είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει τον κ… του έτσι και συλλογικά, ενδιαφέρεται το καθεστώς μόνο για πάρτη του, αγνοώντας ποιανής Πατρίδας αποτελεί σύστημα εξουσίας, αγνοώντας την ίδια την Πατρίδα”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/efhmerida-stochos-me-geloiothtes-prospathoun-na-sthsoun-thn-politikh-diwjh#ixzz2m1uy4xuC

Exit mobile version