Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Δεν παίρνουν νέα μέτρα”, απλά αυξάνονται οι φόροι!

“Δεν παίρνουν νέα μέτρα”, απλά αυξάνονται οι φόροι!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιτηδευματίες εξαιτίας των φορολογικών ανατροπών, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος.

Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, που προβλέπει το νέο φορολογικό σύστημα, εκτινάσσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών. Σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά των φόρων που θα προκύπτουν θα αντιστοιχούν σε ποσοστά άνω του 50% των δηλούμενων εισοδημάτων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης θα προσδιορίζουν το ύψος του τελικού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδο πολλαπλάσιο του πραγματικού.

Στους χαμένους του νέου φορολογικού συστήματος είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ και όσοι «πιαστούν» στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Αντίθετα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ θα δουν τη φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται το επόμενο έτος.

Το νέο φορολογικό καθεστώς που ενεργοποιείται το 2014 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες προβλέπει:

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/den-pairnoun-nea-metra-apla-aujanontai-oi-foroi#ixzz2m1zCnfZx

Exit mobile version