Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θεοχάρης: «Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τις αντικειμενικές, γιατί τότε θα σας παίρναμε λιγότερα»

Θεοχάρης: «Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τις αντικειμενικές, γιατί τότε θα σας παίρναμε λιγότερα»

Οι αντικειμενικές αξίες δημιουργήθηκαν για να υπάρχει μία σταθερή τιμή, σύμφωνα με την οποία θα διενεργείται η φορολογία των ακινήτων και να μην επηρεάζεται αυτή από τα συνεχή σκαμπανεβάσματα των πραγματικών τιμών στο άτυπο χρηματιστήριο του στεγαστικού κλάδου. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ετησίως γίνεται έτσι ώστε να μην παρατηρείται μακροπρόθεσμη και μεγάλη απόκλιση των αντικειμενικών  και των πραγματικών αξιών.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία καθίζηση των πραγματικών τιμών των ακινήτων, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ειδικής κρίσεως στον στεγαστικό κόσμο. Παρόλα αυτά εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να υπερφορολογούνται, σε πείσμα του Στουρνάρα που νομίζει το αντίθετο. Και υπερφορολογούνται διότι ασχέτως του ποιος είναι ο νόμος και οι συντελεστές του, επειδή η φορολόγηση γίνεται με βάση ένα τελείως ανεδαφικό δεδομένο, τις αντικειμενικές αξίες.

Όλοι, βεβαίως, απορούσαν γιατί η κυβέρνηση δεν προβαίνει στην άρση αυτής της καταφανούς αδικίας, αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η απάντηση δόθηκε μόλις σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, και η ισχύς της ήταν αυτή της ομολογίας. Όπως δήλωσε σε ραδιόφωνο: «Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα».

Δηλαδή για να το κάνουμε απλό, δεν γίνεται αυτή η δίκαια πράξη της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, γιατί αλλιώς δεν θα «έγδυνε» τόσο αποτελεσματικά τους Έλληνες η συγκυβέρνηση της συμμορίας του μνημονίου. Κοινώς, φορολογούν με βάση τις αξίες προ κρίσης, αλλά με τους μισθούς και τις συντάξεις όπως τις έκαναν μετά την κρίση.

Φυσικά, όλα αυτά εντάσσονται στα πλαίσια ενός αριστερού φόρου, ο οποίος με την αδικία του και την συλλογιστική του είναι εμφανώς μαρξιστικός και εθνοκτόνος. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/theocharhs-den-mporoume-na-ftiajoume-tis-antikeimenikes-giati-tote-tha-sas#ixzz2m5C1UYvV

Exit mobile version