Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά το τζαμί, περήφανος και για τα δώρα στους εργολάβους ο Χρυσοχοΐδης

Μετά το τζαμί, περήφανος και για τα δώρα στους εργολάβους ο Χρυσοχοΐδης

Πολλές είναι οι φορές που ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει πει απίστευτα πράγματα, που προκάλεσαν την κοινή γνώμη. Ο υπουργός που υπέγραψε το μνημόνιο, ενώ δεν το είχε διαβάσει, κατά δική του ομολογία, έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες ένα πραγματικό ρεσιτάλ, αναδεικνυόμενος ως νέος «Πάγκαλος» της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Και όταν λέμε «Πάγκαλος» δεν εννοούμε μόνο τον «παχυδερμισμό» και την αναλγησία, αλλά και την προκλητικότητα των δηλώσεων του.

Μόλις χθες ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε υπερήφανος ως «Έλληνας» που επί υπουργείας του θα χτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό. Βέβαια πως συνδυάζεται ο Ελληνισμός και η υπερηφάνεια με την πρώτη ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, μετά την επανάσταση εναντίον των Τούρκων και των λοιπών ισλαμιστών, είναι  κάτι που μόνο ο Χρυσοχοΐδης μπορεί να απαντήσει. Σήμερα δήλωσε ότι είναι ευτυχής που επί υπουργείας του ξαναδίνονται δώρα στους εργολάβους, με το ξεμπλοκάρισμα των οδικών έργων.

Πώς συνδέεται το ξεμπλοκάρισμα των οδικών έργων με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών; Πάλι μιλάμε για ένα ερώτημα που μόνο ο Χρυσοχοΐδης μπορεί να απαντήσει. Πικρή η εμπειρία των Ελλήνων από τα «οδικά έργα» των εργολάβων, ιδιαιτέρως μετά την επαναεπικαιροποίηση του «οδικού έργου» των Τεμπών, με νέο αθώο αίμα να ποτίζει τον βωμό των μεγαλοεργολάβων.

Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι για να έχουν οποιοδήποτε νόημα τα οδικά έργα, πέραν της εξυπηρέτησης των πολιτικών προς τους εργολάβους – καναλάρχες, θα πρέπειπρώτον, να υπάρχει Εθνική Παραγωγή για να μετακινηθεί από αυτούς τους δρόμους, δεύτερον ο κόσμος να έχει δουλειές για να μπορεί να πληρώνει την βενζίνη για να χρησιμοποιεί αυτούς τους δρόμους και, τρίτον, να υπάρχει σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να προλαβαίνει τις αυθαιρεσίες αυτών των εργολάβων που κατασκευάζουν δρόμους καρμανιόλες.

Η κυβέρνηση, βεβαίως, έχει φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν οι τρεις προαναφερθείσες προϋποθέσεις για να έχουν νόημα τα «οδικά έργα». Φτώχεια, ανεργία και ανέχεια είναι τα έργα της συγκυβέρνησης και τώρα έρχονται να προστεθούν και τα «δημόσια έργα» των εργολάβων. Εμείς απλώς θα παραθέσουμε την ρήση του Αριστοτέλη από τα «Πολιτικά», η οποία ταιριάζει γάντι στην περίσταση:

«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-chrusochoidhs-oi-ergolaboi-ta-temph-kai-o-aristotelhs#ixzz2m8HUDQAI

Exit mobile version