Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρόικα: «Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους»

Τρόικα: «Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους»

Έχουμε πολλές φορές τονίσει την ψευδεπίγραφη «μάχη» μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, η οποία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην παρουσίαση μίας κυβέρνησης που δήθεν μάχεται και μίας τρόικας που επιμένει. Ο λόγος πίσω από αυτή την ψευδεπίγραφη μάχη είναι η διατήρηση των ποσοστών της συγκυβέρνησης του μνημονίου, προκειμένου να υπάρχει πάντα κάποιος στην κυβέρνηση που θα φροντίζει για την προώθηση των μνημονιακών συμφερόντων.

Το φλέγον θέμα αυτή τη χρονική στιγμή στις «συνομιλίες» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας είναι το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Στην πραγματικότητα έχει επέλθει ήδη συμφωνία, όμως θα πρέπει να μας παρουσιάσουν μία άλλη εικόνα, για να μην αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ στους δανειστές. Στα πλαίσια αυτά το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει τις διαρροές σχετικά με την προκλητικότητα των επιτελών της τρόικας. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχε γίνει σάλος με το περιβόητο «πρώτα θα πάμε για σκι και μετά βλέπουμε», που φέρεται να εκστόμισε η τρόικα στην κυβέρνηση.

Τώρα αυτό που διακινείται από τις καθεστωτικές εφημερίδες, αφορά ειδικότερα το θέμα των πλειστηριασμών. Όπως αναφέρει σχετικά η μπομπολική εφημερίδα σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ Στουρνάρα, Όλι Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν ειπώθηκε η παρακάτω φράση, που είναι ενδεικτική της αναλγησίας της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού: «Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους».

Αυτό, για το οποίο θέλουν να μας πείσουν, είναι ότι η κυβέρνηση δήθεν βάζει βέτο στους πλειστηριασμούς και η τρόικα προκαλεί ξεστομίζοντας τέτοιες φράσεις. Η αλήθεια είναι ότι η συγκυβέρνηση έχει συμφωνήσει ακόμα και στις λεπτομέρειες του νόμου, αλλά δεν τις αποκαλύπτει ακόμα. Το βέβαιο είναι ότι θα πάρουν σπίτια Ελλήνων. Επίσης βέβαιο είναι ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση για τα χρέη των κομμάτων. Επίσης βέβαιο είναι, εφόσον οι διαρροές έγιναν στην μπομπολική εφημερίδα, ότι δεν θα γίνει συζήτηση για τα χρέη του ΔΟΛ, του Τηλέτυπου και του Πήγασου που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pleist#ixzz2mFF4QJ00

Exit mobile version