Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα “Ακρόπολις”: Σοκ στο καθεστώς από την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Η ιστορική εφημερίδα “Ακρόπολις” φιλοξενεί σήμερα εκτενές ρεπορτάζ για την μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων.

“ΣΟΚ!! Από την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Συντάγματος – 40.000 Έλληνες διαδήλωσαν υπέρ των προφυλακισμένων βουλευτών. Ξεπερνώντας κάθε οργανωτική προσδοκία η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε το προηγούμενο Σάββατο μια ομολογουμένως εντυπωσιακότατη συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, η οποία ξεπέρασε τις 40.000 κόσμο.

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι για τη συγκέντρωση αυτή είχε γίνει μόνο παναττική κινητοποίηση. Εντύπωση όμως προκάλεσε και η έντονη προσπάθεια της αστυνομίας, προφανώς με άνωθεν εντολές, προκειμένου να εμποδιστεί η προσέλευση όσων ήθελαν να παρευρεθούν.Από νωρίς το μεσημέρι είχαν κλείσει οι σταθμοί του μετρό αλλά και η τροχαία απαγόρευε, 6 οικοδομικά τετράγωνα (!) γύρω από τη πλατεία Συντάγματος τη διέλευση κάθε τροχοφόρου, με τη δικαιολογία ότι στα Προπύλαια είχαν συγκεντρωθεί 150 αντιεξουσιαστές. Κατά συνέπεια όποιος ήθελε να πάει στη συγκέντρωση θα έπρεπε είτε να ξεκινήσει με τα πόδια από το σπίτι του ή να αφήσει το μεταφορικό μέσο που είχε 10 χιλ. μακριά από τη συγκέντρωση!

Στην εκδήλωση διαβιβάστηκαν μηνύματα των 3 προφυλακισμένων βουλευτών. Αίσθηση συγκίνησης προκάλεσε το γεγονός ότι την επιστολή του βουλευτή Χρήστου Παππά διάβασε ο πατέρας του, έκδηλα συγκινημένος, πρώην στρατιωτικός Ηλίας Παππάς, 95 ετών. Το επόμενο ραντεβού οι συγκεντρωμένοι το ανανέωσαν για το ερχόμενο Σάββατο στις 9 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο, κατά την απολογία 3 ακόμη βουλευτών που κινδυνεύουν με προφυλάκιση, αφού αντιμετωπίζουν τις ίδιες αστήριχτες κατηγορίες σαν αυτές που οδήγησαν στις φυλακές Κορυδαλλού τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και 2 ακόμα βουλευτές.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως είναι έκδηλη η ανησυχία των κυβερνώντων και ιδιαίτερα του Ευάγγελου Βενιζέλου για το γεγονός ότι τόσο δημοσκοπικά αλλά και ως προς τη συμπαράσταση του κόσμου η Χρυσή Αυγή δυναμώνει κατά ένα αξιοπερίεργο τρόπο! «Τους βάλαμε φυλακή, τους τρομοκρατούμε από τα κανάλια κάθε βράδυ, μπαίνουμε στα σπίτια τους, τους κατηγορούμε για τρομοκράτες, αλλά αυτοί ξεφυτρώνουν σαν τη Λερναία Ύδρα. Τι άλλο να κάνουμε;!» Αυτό διερωτήθηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού όταν τον ενημέρωσαν για τον παλμό και τον όγκο της συγκέντρωσης”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/efhmerida-akropolis-sok-sto-kathestws-apo-thn-megaleiwdh-sugkentrwsh-sto-su#ixzz2mKyrG9dH

Exit mobile version